foto: Ieva Leiniša/LETA
Kurucs: " Kamerūnas izlase ir neērts un neparedzams pretinieks!"
Rodions Kurucs.
Basketbols
2024. gada 5. jūlijs, 20:20

Kurucs: " Kamerūnas izlase ir neērts un neparedzams pretinieks!"

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlases pretiniece Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā Kamerūna ir ļoti neērts un neparedzams pretinieks, uzskata valstsvienības uzbrucējs Rodions Kurucs.

"Ir ļoti grūti pārslēgties dažādākiem pretiniekiem. Pret Filipīnām bija neparedzams basketbols, kādu nebijām spēlējuši. Domāju, ka šim mačam būs gatavi. Kamerūnas spēles stils ir kaut kas pa vidu Gruzijai un Filipīnām," turpināja Kurucs.

Lai gan no ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm šķir tikai divas uzvaras, komandas iekšienē darbs norisinās soli pa solim, gatavojoties no mača uz maču. "Mērķis ir skaidrs, taču mums ir tāda "nākamās spēles" mentalitāte," pauda Kurucs.

Kā vienu no pēdējiem kandidātiem treneru kolektīvs atskaitīja Rodiona brāli Artūru. Rodions Kurucs neslēpa, ka labprāt vēlētos spēlēt kopā ar brāli tāpat, kā tas bija Pasaules kausa finālturnīrā.

"Biju sabēdājies, ka viņu nepaņēma. Dažās spēlēs viņš būtu ļoti vajadzīgs, taču tāds ir trenera lēmums, kas jāciena. Trenerim ir sava vīzija par mūsu komandu un pretiniekiem," uzsvēra Kurucs.

Runājot par sāpīgo zaudējumu Filipīnām, Kurucs vēsta, ka "komanda nekrīt panikā un visi ir gatavi spēlēt". "Sapratām mūsu kļūdas, analizējām video un centīsimies tās labot. Gribētu vēlreiz ar filipīniešiem tikties finālā un parādīt to basketbolu, kuru bijām sagatavojuši pret viņiem pirmajā spēlē," stāstīja Kurucs.

Otrā pusfinālā tiksies Brazīlijas un Filipīnu izlases. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.