foto: EPA/Scanpix
Kamerūnas basketbolisti pārsteidz Brazīliju, iesēdina lidmašīnā Melnkalni un nopelna cīņu pret Latviju
Kamerūna kļūst par Latvijas pretinieci olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pusfinālā.
Basketbols
2024. gada 4. jūlijs, 21:25

Kamerūnas basketbolisti pārsteidz Brazīliju, iesēdina lidmašīnā Melnkalni un nopelna cīņu pret Latviju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kamerūnas vīriešu basketbola izlase ceturtdien Rīgā Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā B apakšgrupā ierindojās otrajā pozīcijā un iekļuva pusfinālā, kurā spēkosies ar Latvijas basketbolistiem.

B apakšgrupas noslēdzošajā mačā Kamerūna ar 77:74 (29:27, 27:12, 12:16, 9:19) pārspēja Brazīliju, nodrošinot otro pozīciju B apakšgrupā. Kamerūnas basketbolistu pārsvars pirmajā puslaikā vairākkārt pārsniedza pat 20 punktus, liekot noderebēt Brazīlijas atbalstītājiem, jo zaudējums ar vairāk nekā 14 punktu starpību nozīmētu izstāšanos no turnīra.

Pēc divām spēlēm B grupā visām trīs vienībām bija pa vienai uzvarai un zaudējumam. Pirmo vietu ieņēma Brazīlija, kas gūto un zaudēto punktu starpībā tika pie +6, Kamerūna iekrāja -1 un bija otrā, bet Melnkalne ierindojās trešajā pozīcijā (-5).

Latvijas un Kamerūnas izlases pusfināls sestdien "Arēnā Rīga" norisināsies plkst.19, bet pirms tam plkst.15.30 maču aizvadīs Brazīlija un Filipīnas.

Jau ziņots, ka arī A apakšgrupā visām trīs komandām bija viena uzvara divās spēlēs, bet pirmo vietu ieņēma Latvija, kas bija iekrājusi labāko gūto un zaudēto punktu starpību (+19). Otro vietu ieņēma Filipīnas (+7), bet Gruzija ierindojās trešajā pozīcijā (-26).

Pusfināla mači tiks aizvadīti sestdien, bet fināls paredzēts svētdien.