Rihards Lomažs uzrunā Latvijas basketbola izlases līdzjutējus un lūdz viņu palīdzību
foto: Juris Rozenbergs
Rihards Lomažs.
Basketbols

Rihards Lomažs uzrunā Latvijas basketbola izlases līdzjutējus un lūdz viņu palīdzību

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Viens no Latvijas basketbola izlases līderiem Rihards Lomažs naktī pēc negaidītā zaudējuma Filipīnu basketbola izlasei Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā savā “Instagram” kontā uzrunājis līdzjutējus, lūdzot viņu palīdzību.

Rihards Lomažs uzrunā Latvijas basketbola izlases ...
Latvijas basketbola izlases uzvar Gruziju.

Latvijas basketbola izlases olimpisko kvalifikāciju Rīgā sāk ar uzvaru pret Gruziju

Latvijas vīriešu basketbola izlase otrdien, 2. jūlijā, Rīgā ar uzvaru uzsāka Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru.

“Tikai visi kopā mēs to varam paveikt. Jūsu atbalsts mums ir nepieciešams vairāk kā jebkad! Mēs sestdien un svētdien būsim gatavi! Mūsu zeme – Latvija!” vēsta Lomažs savā īsajā stāstā, aicinot fanus uz atbalstu.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Riharda Lomaža paziņojums.
Riharda Lomaža paziņojums.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Filipīnas izmantoja Latvijas izlases vājo sniegumu aizsardzībā un izcīnīja uzvaru ar 89:80. Gan bukmeikeri, gan basketbola pārzinātāji pirms spēles Latvijas izlasi bija uzskatījuši par izteiktiem favorītiem.

Neraugoties uz zaudējumu, Latvijas izlase priekšlaicīgi iekļuvusi olimpiskā kvalifikācijas turnīra pusfinālā, kura pretiniekus uzzinās trešdienas vakarā, kad būs noslēgusies Kamerūnas un Brazīlijas spēle.

Lomažs, kurš pats spēli pret Filipīnām aizvadīja saviem standartiem ļoti pieticīgi – gūti seši punkti, trāpot vien divus no desmit izmestajiem metieniem no spēles, trīs rezultatīvas piespēles un sliktākais (+/-) rādītājs komandā (-16).