foto: ZUMAPRESS.com
19 gadus vecais Bērmans nākamsezon būs "Haas" pilots
Olivers Bērmans.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. jūlijs, 14:31

19 gadus vecais Bērmans nākamsezon būs "Haas" pilots

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Jaunais britu pilots Olivers Bērmans nākamajā sezonā pārstāvēs Pirmās formulas (F-1) vienību "Hass", ceturtdien apstiprināja komanda.

Šogad martā, tobrīd 18 gadus vecais Bērmans, pēdējā brīdī Saūda Arābijas "Grand Prix" sacensībās aizvietoja "Ferrari" pilotu Karlosu Sainsu un izcīnīja augsto 7. vietu. Kā paziņoja "Hass", līgums ar Bērmanu noslēgts uz vairākiem gadiem.

"Grūti aprakstīt vārdos, cik daudz tas man nozīmē," par pievienošanos F-1 komandai sacīja Bērmans. "Būt vienam no retajiem, kam piepildās bērnības sapņi ir tiešām neticami."

19 gadus vecais Bērmans šobrīd brauc F-2 sacīkstēs un pagājušajā nedēļas nogalē tika pie savas pirmās uzvaras šajā sezonā, triumfējot Austrijas "Grand Prix". Pagājušajā sezonā anglis izcīnīja trīs uzvaras F-2 posmos un kopvērtējumā ieņēma sesto vietu.

Šosezon "Haas" komandā brauc Niko Hilkenbergs no Vācijas un dānis Kevins Magnusens, kopvērtējumā ar 14 un pieciem punktiem ieņemot attiecīgi 12. un 16. vietu. Konstruktoru kausā "Haas" ar 19 punktiem ieņem septīto pozīciju desmit komandu konkurencē.

Bērmans vienībā aizvietos Hilkenbergu, bet kurš būs komandas otrs pilots pašlaik vēl nav zināms. Magnusenam līgums ar "Hass" noslēgsies pēc šīs sezonas.