foto: Aiga Veisa/TonyBet virslīga
"Riga" izglābj punktu Valmierā; "Grobiņa" pārsteidz arī "Audu"
Grobiņas futbolistiem ir divu uzvaru sērija pret nomināli spēcīgākām komandām.
Futbols
2024. gada 2. jūlijs, 23:02

"Riga" izglābj punktu Valmierā; "Grobiņa" pārsteidz arī "Audu"

Jauns.lv/LETA

Vicelīdere "Riga" otrdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 21. kārtas mačā viesos izrāva neizšķirtu 2:2 (1:0) pret savu tuvāko sekotāju "Valmieru".

Mājiniekiem divus precīzus sitienus izpildīja Aliuāns Ndojs. "Riga" komandai vārtus guva valmierietis Andrijs Korobenko, bet pēdējā minūtē 2:2 panāca Gotjē Mankendā. 

Spēles pirmajās desmit minūtēs abas komandas apmainījās bīstamiem momentiem, taču mača rezultātu neizmanīja. Pamatlaika otrajā desmitminūtē valmieriešus no nonākšanas iedzinējos glāba Maksims Toņiševs, kurš izsita bumbu no vārtu līnijas.

Tomēr 19.minūtē pēc Ivana Erkjagas piespēles no kreisās puses Korobenko ievirzīja bumbu savos vārtos un rezultāts kļuva 1:0 "Riga" labā.

Neizšķirtu valmierieši panāca otrā puslaika sākumā, kad 52.minūtē pēc Žeremī Porsāna-Klementes piespēles no kreisās puses bumbu vārtos raidīja Ndojs. Pēc 13 minūtēm, Renāram Varslavānam soda laukumā izpildot augstu piespēli, Ndojs panāca 2:1.

Pamatlaika pēdējā minūtē Marko Regžam bija teicama iespēja izraut neizšķirtu, taču latviešu uzbrucējs sita bumbu pāri vārtiem. Tiesa, tas izdevās kompensācijas laika ceturtajā minūtē, haosu pretinieku soda laukumā izmantojot Mankendā.

Dienas otrajā spēlē "Grobiņa"/LFS viesos ar 1:0 (1:0) pieveica "Audu".

30. minūtē vārtus pēc Rodrigo Gauča piespēles guva Deniss Halata, kurš no soda laukuma kreisās puses pārsita bumbu pāri tālu no vārtiem izgājušajam mājinieku vārtsargam Krišjānim Zviedrim - 1:0. 65. minūtē tiesības izpildīt 11 metru soda sitienu pēc Nazima Mammadzadas spēles savā soda laukumā ar roku ieguva mājinieki, taču Abioduns Ogunniji trāpīja pa labo vārtu stabu. Ar atkārtotu sitienu Ogunniji raidīja bumbu vārtos, taču vārti netika ieskaitīti, jo neilgi pirms tam mājinieki bija pārkāpuši noteikumus. Vēl 78. minūtē Mateuss Klemente trāpīja pa viesu vārtu pārliktni, taču izlīdzināt rezultātu mājinieki nespēja.

Mājiniekiem tas bija trešais zaudējums pēc kārtas, pirms tam piekāpjoties turnīra līdervienībām RFS (1:3) un "Riga" (0:1). "Grobiņa"/LFS pēc sagrāves pret "Riga" (0:6) pēdējā aizvadītajā mačā ar 3:0 pārspēja "Daugavpili".

Šosezon abas savstarpējās spēles bija noslēgušās neizšķirti - 1:1 un 2:2.

Trešdien 21. kārtas noslēgumā "Tukums 2000"/"Telms" mājās spēlēs ar "Daugavpili". Savukārt pirmdien "Jelgava" savā laukumā ar 1:0 uzvarēja "Metta" vienību, bet RFS viesos ar 3:1 pārspēja "Liepāju"

Līdere ar 53 punktiem 21 spēlē ir RFS, 46 punkti - "Riga" komandai, bet 40 punkti - "Valmierai". 31 punkts 20 mačos ir "Daugavpilij", 25 punkti 21 cīņā - "Audai" un 22 punkti 20 mačos - "Tukums 2000"/"Telms" komandai un 21 spēlē - "Grobiņai"/LFS. 21 spēlē 19 punkti ir "Metta", 16 punkti - "Jelgavai", bet 15 punktus guvusi "Liepāja".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim. Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.