Padari savu maltīti veselīgāku - gatavo pupiņas!
foto: Mi
Pupiņu sautējums
Garšīgi

Padari savu maltīti veselīgāku - gatavo pupiņas!

Padomu nodaļa

Žurnāls "100 Labi Padomi"

0

Pupiņas ir viens no vērtīgākajiem augu valsts produktiem, kas sniedz daudzveidīgas iespējas Tavā uzturā. Tās ir ne tikai olbaltumvielām bagātas, bet arī lielisks šķiedrvielu, minerālvielu un vitamīnu avots. Neatkarīgi no tā, vai esi vegāne, veģetāriete vai vienkārši vēlies dažādot savu ēdienkarti, pupiņas var būt lielisks pamats dažādiem ēdieniem.

Sātīgi un veselīgi pamatēdieni


Pupiņas lieliski aizvieto gaļu un piešķir ēdieniem bagātīgu garšu un tekstūru. No tām vari gatavot dažādas zupas, sautējumus un biezeņus, kas būs ne tikai sātīgi, bet arī barojoši. Pievienojot garšvielas un dārzeņus, Tu vari radīt unikālas garšas kombinācijas, kas uzlabos Tavu veselību un dos enerģiju visai dienai.


Vieglas un gardas uzkodas


Ja vēlies kaut ko ātru un veselīgu, pupiņas ir lieliska izvēle. No tām var pagatavot uzkodu pastētes, dipus vai pat pupiņu čipsus, kas būs lieliska alternatīva neveselīgajiem našķiem. Šādi ēdieni ir ne tikai gardi, bet arī bagāti ar šķiedrvielām, kas palīdz uzturēt labu gremošanas sistēmas darbību.


Pupiņas salātos un piedevās


Pupiņas var būt arī lielisks papildinājums dažādiem salātiem un graudaugu ēdieniem. Tās lieliski sader ar dārzeņiem, riekstiem un sēklām, piešķirot ēdienam papildu uzturvērtību. Pupiņu pievienošana uzturā palīdz stabilizēt cukura līmeni asinīs un nodrošina ilgstošu sāta sajūtu.