foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
Vapne pārliecinoši kļuvis par Virslīgas otrā apļa labāko jauno spēlētāju
Marsels Vapne.
Futbols
2024. gada 2. jūlijs, 16:29

Vapne pārliecinoši kļuvis par Virslīgas otrā apļa labāko jauno spēlētāju

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Valmieras" komandas uzbrūkošais pussargs Lūkass Vapne atzīts par "Tonybet" futbola virslīgas otrā apļa labāko jauno spēlētāju, informē meistarsacīkšu rīkotāji.

Vapne balsojumā saņēma 92 no maksimāli iespējamajiem 99 punktiem, 41 punkts bija "Riga" pussargam Eduardam Dašķevičam, 33 punktus iekrāja vēl tobrīd "Grobiņa"/LFS komandu pārstāvošais "Liepājas" pussargs Roberts Meļķis, 28 punkti bija "Valmieras" aizsargam Nikam Sliedem, bet četri punkti - "Audas" pussargam Denisam Meļņikam.

Valmierieši otrajā spēļu aplī izcīnīja septiņas uzvaras un divas reizes spēlēja neizšķirti.Vapne šajā spēļu nogrieznī bija savas komandas uzbrukuma līderis.

20 gadus vecais futbolists otrajā spēļu aplī izcēlās ar četriem gūtajiem vārtiem un četrām rezultatīvām piespēlēm. Vapne ne tikai atzīts par otrā apļa "Sportland" labāko jauno spēlētāju, bet arī par maija labāko mēneša spēlētāju līgā. Pēdējo reizi vienā sezonas nogrieznī gan par labāko jauno spēlētāju spēļu aplī, gan par mēneša labāko spēlētāju tika atzīts Raimonds Krollis 2022.gada oktobra-novembra mēnesī un attiecīgi arī par ceturtā spēļu apļa labāko jauno spēlētāju.

Lūkass Vapne pirmo reizi saņem labākā jaunā spēlētāju balvu. Pirmajā spēļu aplī par labāko tika atzīts Eduards Dašķevičs.

Kopš 2015. gada sezonas virslīgas čempionātā tiek noteikts un sveikts katra apļa labākais jaunais spēlētājs. Kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome, savukārt balsojumā papildus piedalās mediji un klubu galvenie treneri. Būtiskākais kritērijs šīs balvas saņemšanai ir vecuma ierobežojums, proti, spēlētājam ir jāatbilst U-21 vecuma kategorijai.