foto: EPA/Scanpix
Mājinieki ASV zaudē Urugvajai un izstājas no "Copa America"
ASV izlases futbolists Antonijs Robinsons pēc zaudējuma.
Futbols
2024. gada 2. jūlijs, 10:09

Mājinieki ASV zaudē Urugvajai un izstājas no "Copa America"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ar zaudējumu apakšgrupas pēdējā spēlē "Copa America" turnīrs pirmdien noslēdzās mājiniecei ASV futbola izlasei, kura ar 0:1 (0:0) piekāpās Urugvajas valstsvienībai.

Vienīgos vārtus spēles 66. minūtē guva Matiass Oliveira.

Urugvajas valstsvienība ar trim uzvarām trīs spēlēs C apakšgrupā izcīnīja pirmo vietu, kamēr otrajā vietā ar sešiem punktiem ierindojās Panamas futbolisti, kuri pirmdien ar 3:1 (1:0) pieveica pastarīti Bolīviju. Panamas izlases rindās vārtus guva Hosē Fahardo, Eduardo Gerrero un Sezars Janis Velasko, kamēr bolīviešu rindās ar vienīgo precīzo sitienu turnīrā izcēlās Bruno Miranda.

ASV izlase grupā ar trim punktiem palika trešajā pozīcijā, bet Bolīvijas valstsvienība pie punktiem netika, paliekot ceturtajā vietā.

Turnīrā 16 izlases ir sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām. Divos no četriem ceturtdaļfināla pāriem tiksies Argentīna ar Ekvadoru un Kanāda ar Venecuēlu, kamēr Urugvajas un Panamas futbolistiem cīņā par pusfinālu pretī var stāties Kolumbija, Brazīlija vai Kostarika no D apakšgrupas. Pēdējās grupu turnīra spēles norisināsies otrdien, bet jau ceturtdien gaidāms pirmais ceturtdaļfināla mačs.

Dienvidamerikas čempionāts jeb "Copa America" šogad tiek rīkots 14 ASV pilsētās un norisināsies līdz 14. jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026. gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku. Pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.