foto: AFP/Scanpix
Meksikas neveiksmes "Copa America" turpinās; Venecuēla joprojām perfekta
Meksikas izlases pussargs Orbelins Pineda cīņā par bumbu ar ekvadoriešiem Žeremī Sarmiento un Pjero Hinkepiju.
Futbols
2024. gada 1. jūlijs, 09:44

Meksikas neveiksmes "Copa America" turpinās; Venecuēla joprojām perfekta

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ekvadoras vīriešu futbola izlase svētdien Dienvidamerikas čempionāta jeb "Copa America" mačā cīnījās bezvārtu neizšķirti 0:0 (0:0) ar Meksiku, iekļūstot ceturtdaļfinālā un atstājot meksikāņus ārpus izslēgšanas turnīra.

Glendeilā notikušā mača otrā puslaika kompensācijas laikā meksikāņi jau gatavojās izpildīt 11 metru soda sitienu, taču pēc VAR iesaistes tiesnesis Mario Alberto Eskobars-Toka mainīja savu lēmumu, konstatējot, ka ekvadorietis Fēlikss Toress soda laukumā spēlēja bumbā epizodē, kurā nogāza Gijermo Martinesu.

Meksikas izlase "Copa America" no pēdējiem pieciem turnīriem četros nav izkļuvusi no apakšgrupas.

Tikmēr ar trešo uzvaru trīs spēlēs apakšgrupu turnīru noslēdza Venecuēla, kas ar 3:0 (0:0) pārspēja Jamaiku. Visi trīs vārti tika gūti otrajā puslaikā, kad izcēlās Eduards Beljo, Salomons Rondons un Eriks Ramiress.

B grupā pēc trīs spēlēm Venecuēlai bija deviņi punkti, Ekvadorai un Meksikai pa četriem, ekvadoriešiem iekrājot labāku gūto un zaudēto vārtu starpību, bet Jamaika punktus neguva. Divos no četriem ceturtdaļfināla pāriem tiksies Argentīna ar Ekvadoru un Kanāda ar Venecuēlu. Turnīrā 16 izlases ir sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām.

"Copa America" 14 ASV pilsētās norisināsies līdz 14. jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026. gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku. Pirms trim gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.