Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Latvijas pretiniece Filipīnas pārbaudes spēlē līdzīgā cīņā piekāpjas Polijai
foto: REUTERS/SCANPIX
Filipīnu izlases rindās rezultatīvākais bija naturalizētais amerikāņu uzbrucējs Džastins Braunlī.
Basketbols

Latvijas pretiniece Filipīnas pārbaudes spēlē līdzīgā cīņā piekāpjas Polijai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Filipīnu vīriešu basketbola izlase, kas ir Latvijas pretiniece olimpisko spēļu kvalifikācijā, sestdien zaudēja Polijai.

Latvijas pretiniece Filipīnas pārbaudes spēlē līdz...

Filipīnu basketbolisti Polijas pilsētā Sosnovecā piekāpās mājiniekiem ar 80:82 (23:16, 15:25, 18:17, 24:24).

Starp filipīniešiem rezultatīvākais ar 30 punktiem bija Džastins Braunlī, Dvaits Ramoss pievienoja 16 punktus un deviņas atlēkušās bumbas, bet desmit punktus guva Džūns Mars Fahardo. Polijas izlases labā 21 punktu guva Mihals Sokolovskis.

No pašreizējā Filipīnu izlases sastāva lielākā daļa spēlē vietējā čempionātā, bet ir basketbolisti no Indonēzijas, Japānas un Dienvidkorejas čempionātiem. Filipīnu sastāvs jau ir zināms, jo komanda uz Eiropu devusies 12 spēlētāju sastāvā, turklāt muguras savainojuma dēļ no sastāva izkritis nominālais pamatsastāva saspēles vadītājs Skotijs Tompsons un no izlases treneru komentāriem noprotams, ka aizvietotājs viņam netiks meklēts. Filipīnu pārstāvji pārāk lielas cerības uz kvalificēšanos Parīzei nelolo, jo gatavoties sāka vien īsi pirms vasaras saulgriežiem, bet sacensības vairāk uztver kā gatavošanos Āzijas čempionātam.

Latvijas izlase ar Filipīnu basketbolistiem tiksies 3. jūlijā, dienu pēc tam, kad būs spēkojušies ar Gruziju. Otrā apakšgrupā spēlēs Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna.

Filipīnu basketbola izlases sastāvs:

Džūns Mars Fahardo, Kristians Džaimars Peress (abi - "San Miguel Beermen"), Kriss Ņūsams ("Meralco Bolts"), Džastins Braunlī (Džakartas "Pelita Jaya", Indonēzija), Džapets Agilars, Skotijs Tompsons (abi - "Barangay Ginebra San Miguel"), Kelvins Oftana ("TNT Tropang Giga"), Dvaits Ramoss (Hokaido "Levanga", Japāna), Kajs Soto (Jokohamas "B-Corsairs", Japāna), Kevins Kjambao (Manilas "De La Salle University"), Karls Tamajo (Čhanvonas "LG Sakers", Dienvidkoreja), Meisons Amoss (Kesonsitijas "Ateneo de Manila University").