Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
De Dzerbi turpmāk būs Marseļas "Olympique" galvenais treneris
foto: ZUMAPRESS.com
De Dzerbi kļūs par Marseļas "Olympique" galveno treneri.
Futbols

De Dzerbi turpmāk būs Marseļas "Olympique" galvenais treneris

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Itāliešu speciālists Roberto de Dzerbi kļūs par Francijas futbola kluba Marseļas "Olympique" galveno treneri, pirmdien pavēstīja vienība.

De Dzerbi turpmāk būs Marseļas "Olympique" galvena...

45 gadus vecais treneris pēdējās divas sezonas vadīja Anglijas premjerlīgas vienību Braitonas un Havas "Albion", pirmajā sezonā palīdzot klubam finišēt rekordaugstajā sestajā pozīcijā un nodrošināt vietu UEFA Eiropas līgā, kurā tika sasniegts astotdaļfināls. Aizvadītajā sezonā "Albion" premjerlīgas kopvērtējumā ierindojās 11.vietā.

Iepriekš bijušais pussargs de Dzerbi trenēja Ukrainas klubu Doneckas "Šahtar", kā arī pašmāju vienības "Sassuolo", "Benevento", "Palermo", "Foggia" un "Darfo Boario".

Aizvadītajā sezonā Francijas spēcīgākajā līgā Marseļas klubs ierindojās astotajā pozīcijā un Eirokausiem nekvalificējās. Sezonas gaitā komandu trenēja trīs speciālisti - Marselino, kurš tika atbrīvots no amata 20.septembrī, Džennāro Gatuso, kurš strādāja līdz februārim, un Žans-Luī Gasē, kas galvenā trenera posteni atstāja pēc sezonas beigām.

Kopš gadsimta sākuma "Olympique" galveno treneri mainījuši 30 reizes - visvairāk no Eiropas "Top 5" līgu klubiem.

Marseļas komanda ir vienīgais franču klubs, kurš triumfējis UEFA Čempionu līgā, to paveicot 1993.gadā. Pēdējo reizi pašmāju čempionātā "Olympique" triumfēja 2010.gadā.