Kanādas basketbola izlases kandidātu saraksts olimpiskajām spēlēm vēl iespaidīgāks nekā pērnajam Pasaules kausam
foto: Getty Images via AFP
Viens no Denveras "Nuggets" līderiem Džamals Marejs noteikti vēlas revanšēties par neveiksmīgu NBA sezonas noslēgumu.
Basketbols

Kanādas basketbola izlases kandidātu saraksts olimpiskajām spēlēm vēl iespaidīgāks nekā pērnajam Pasaules kausam

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kanādas basketbola izlase paziņojusi kandidātu sarakstu dalībai Parīzes olimpiskajās spēlēs un viņu vidū ir arī Pasaules kausu izlaidušie Džamals Marejs un Endrjū Viginss.

Kanādas basketbola izlases kandidātu saraksts olim...

Kanādas vīriešu izlases galvenais treneris Žordi Fernandess 20 spēlētāju sarakstā iekļāvis visus 12 basketbolistus, kuri pērn Pasaules kausā izcīnīja bronzas godalgas, kā arī piesaistījis tobrīd traumu ārstējušo Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Denveras "Nuggets" zvaigzni Mareju un Viginsu no Goldensteitas "Warriors".

Tāpat izlases rindas papildinājuši Endrjū Nembhārds no Indiānas "Pacers", Kems Bērčs no spāņu kluba "Girona", Ošejs Brisets no NBA čempiones Bostonas "Celtics", Mfiondu Kabengele no itāļu "Umana Reyer", Tomass Skrabs no Spānijas vienības "Obradoiro" un Trejs Lailss no Sakramento "Kings".

Kanādieši pirms Olimpiādes pārbaudes spēlē 10. jūlijā Lasvegasā tiksies ar ASV, bet pēc tam jau Francijā 19. jūlijā spēlēs ar mājiniekiem un divas dienas vēlāk mērosies spēkiem ar olimpiskās kvalifikācijas Puertoriko grupas uzvarētājiem.

Parīzes olimpiskajās spēlēs Kanādas izlase tiksies ar Austrāliju, kā arī kvalifikācijas uzvarētājām Grieķijas un Spānijas grupās.

2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, bet basketbola turnīrs vīriešiem notiks no 27. jūlija līdz 10. augustam.

Kanādas basketbola izlases kandidātu saraksts:

Kails Aleksandrs ("Valencia", Spānija), Nikeils Aleksandrs-Volkers (Minesotas "Timberwolves", NBA), Rovans Aleksandrs Berets (Ņujorkas "Knicks", NBA), Trejs Bels-Heinss (Saragosas "Casademont", Spānija), Dilons Brukss (Hjūstonas "Rockets", NBA), Lugencs Dorts, Šejs Gildžess-Aleksandrs (abi - Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Zeks Edejs (Purdū Universitātes "Boilermakers", NCAA), Melvins Edžims (Malagas "Unicaja", Spānija), Kellijs Oliniks (Jūtas "Jazz", NBA), Dvaits Pauels (Dalasas "Mavericks", NBA), Filips Skrabs ("Bahcesehir", Turcija), Tomass Skrabs ("Obradoiro", Spānija), Endrjū Nembhārds (Indiānas "Pacers", NBA), Kems Bērčs ("Girona", Spānija), Ošejs Brisets (Bostonas "Celtics", NBA), Mfiondu Kabengele ("Umana Reyer", Itālija), Trejs Lailss (Sakramento "Kings", NBA), Džamals Marejs ("Denveras "Nuggets", NBA), Endrjū Viginss (Goldensteitas "Warriors", NBA).