Kristaps Porziņģis, spītējot kājas traumai, palīdz "Celtics" kļūt par NBA čempioniem

Kristaps Porziņģis ar Bostonas "Celtics" vienību izcīnījis NBA čempiontitulu, Porziņģim kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu - NBA čempionu.

gallery icon
38
Basketbols
2024. gada 18. jūnijs, 10:44

"Toreiz runājām, ka uzvara noteikti būs": Rinkēvičs sveic Porziņģi ar NBA čempiona titulu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Valsts augstākās amatpersonas sveic Kristapu Porziņģi ar izcīnīto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempiona titulu.

"Super, apsveicu Kristapu Porziņģi un "Celtics"!" sociālajos tīklos paudis Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs. Viņš norādīja, ka to jau zinājis un paredzējis, kad pērn septembrī saņēmis dāvanā "Celtics" komandas krekliņu un cepurītes no Masačūsetas štata gubernatores Moras Heilijas. "Toreiz runājām, ka uzvara noteikti būs," raksta Rinkēvičs.

Arī Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) apsveikusi latviešu sportistu, norādot, ka izcilībai ir sava recepte un Porziņģim tā esot zināma.

"Sveicu Kristapu Porziņģi ar vēsturisko panākumu, kļūstot par pirmo Latvijas basketbolistu, kurš izcīnījis NBA čempiona titulu! Nozīmīgs sasniegums, kas iedvesmo gan fanus, gan Latvijas nākamās basketbolistu paaudzes," norāda Siliņa.

Finālsērijas piektajā mačā "Celtics" savā laukumā ar 106:88 pārspēja Dalasas "Mavericks", sērijā līdz četrām uzvarām tiekot pie panākuma ar 4-1. Bostonas komandai tas ir pirmais čempiona tituls kopš 2008. gada.