foto: Zane Bitere/LETA
Abas Latvijas 3x3 basketbola izlases kvalificējas Eiropas kausa finālturnīram
Ketija Vihmane.
Basketbols
2024. gada 16. jūnijs, 19:00

Abas Latvijas 3x3 basketbola izlases kvalificējas Eiropas kausa finālturnīram

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Gan Latvijas sieviešu, gan arī vīriešu 3x3 basketbola izlasēm svētdien Bukarestē izdevās kvalificēties Eiropas kausa finālturnīram.

Latvijas basketbolistes Ketija Vihmane, Marta Leimane, Paula Mauriņa un Marta Miščenko pusfinālā jeb izšķirošajā cīņā par ceļazīmi uz Eiropas čempionātu ar 21:12 pārspēja Izraēlu. Rezultatīvākā ar deviņiem punktiem bija Vihmane, pa pieciem punktiem guva Miščenko un Leimane, kamēr Mauriņa pievienoja vēl divus punktus. Sestdien apakšgrupas mačos latvietes ar 21:13 guva virsroku pār Lielbritāniju un ar 21:3 sagrāva Gruziju un ar 13:16 piekāpās rumānietēm, bet svētdien ceturtdaļfinālā ar 16:14 uzvarēja Slovēniju.

Vīriešu izlase, kuru šoreiz pārstāv Kārlis Lasmanis, Kristaps Gludītis, Francis Lācis un Zigmārs Raimo, cīņā par vietu Eiropas kausa finālturnīrā ar 21:9 pārliecinoši uzvarēja Slovēniju. Latvijas izlases uzvaru sekmēja Lasmanis ar deviņiem punktiem, Lācis un Gludītis iekrāja pa pieciem punktiem, bet Raimo guva divus punktus. Sestdien apakšgrupas pirmajās spēlē latvieši ar 21:15 uzvarēja Lielbritāniju un ar 20:11 guva panākumu pār Slovēniju, bet svētdien ar 21:10 apspēlēja Rumāniju, nodrošinot vietu pusfinālā.

Grupu uzvarētāji iekļuva pusfinālā, otrās un trešās vietas ieguvēji svētdien savā starpā cīnīsies ceturtdaļfinālā. Pusfinālu uzvarētāji iegūs ceļazīmes uz finālturnīru, līdz ar to finālspēles nav paredzēta.

Eiropas vīriešu kausa izcīņas finālturnīros Latvija kopš 2017.gada bijusi pārstāvēta regulāri, izlaižot tikai 2021.gadu. Četras reizes izcīnītas medaļas - zelts (2017.), sudrabs (2018., 2022.) un bronza (2023.). Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausa izcīņas finālturnīrā pēdējo reizi spēlēja 2019.gadā, kad izcīnīja bronzas medaļas.