Citi sporta veidi
2024. gada 12. jūnijā, 20:41

Invaliditāte nav šķērslis! Brazīlijas galda tenisiste Ališandri spēlēs gan paralimpiskajās, gan olimpiskajās spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Brazīlijas galda tenisiste Bruna Ališandri kvalificējusies gan 2024.gada Parīzes paralimpiskajām spēlēm, gan pirms tam paredzētajām olimpiskajām spēlēm.

Invaliditāte nav šķērslis! Brazīlijas galda tenisi...

"Esmu ļoti gandarīta par iespēju pārstāvēt olimpiskajās spēlēs Brazīlijas iedzīvotājus ar invaliditāti, apliecinot, ka varu sacensties ar tādiem pašiem priekšnosacījumiem kā visi sportisti," teica Ališandri.

Ališandri, kurai labo roku amputēja triju mēnešu vecumā dēļ vakcīnas izraisītās trombozes, trenējas arī citos sporta veidos, kas palīdz noturēt līdzsvaru un saglabāt koordināciju, piemēram, skeitbordu un futzālu. Apskatnieki uzskata, ka, salīdzinot ar citiem sportistiem, brazīlietes plusi ir spēcīgi sitieni un laba aizsardzība, bet ne tik laba mobilitāte un darbs ar kājām, kā arī serve.

Vienā gadā gan olimpiskajās, gan paralimpiskajās spēlēs līdz šim startējuši Jaunzēlandes loka šāvēja Neroli Fērhila, Polijas galda tenisiste Natālija Partika, Dienvidāfrikas Republikas peldētāja Natālija du Toita un sprinteris Oskars Pistoriuss, kā arī Irānas loka šāvēja Zarah Nemati.

Savukārt gan olimpiskajās, gan paralimpiskajās spēlēs, tikai atšķirīgos gados, startējuši Beļģijas šāvēja un ratiņkrēslu sacensību dalībniece Sonja Fetenburga, Itālijas loka šāvēja Paola Fantato un lodes grūdēja Asunta Legnante, kā arī ASV vieglatlēte Mārla Ranaiena.

Ališandra ir Tokijas paralimpisko spēļu vicečempione C10 medicīnas grupā, bet 2016.gada Riodežaneiro viņa izcīnīja divas bronzas medaļas vienspēlēs un komandu sacensībās.