foto: EPA/ Scanpix
Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" Lietuvas finālsērijā izcīnījusi pirmo uzvaru
Rolands Šmits.
Basketbols
2024. gada 10. jūnijs, 21:41

Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" Lietuvas finālsērijā izcīnījusi pirmo uzvaru

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolista Rolanda Šmita pārstāvētā Kauņas "Žalgiris" izcīnījusi savu pirmo uzvaru Lietuvas Basketbola līgas (LKL) finālsērijā.

Finālsērijas trešajā mačā Kauņas komanda savā laukumā ar rezultātu 91:81 (25:15, 22:21, 19:20, 25:25) pieveica Viļņas "Rytas", sērijā līdz trīs panākumiem panākot 1-2.

Šmits uz laukuma atradās 22 minūtes un 41 sekundi un, realizēja vienu no trijiem divu punktu metieniem, kā arī guva divus punktus. Viņš arī atzīmējās statistikā ar astoņām atlēkušajām bumbām, vienu rezultatīvu piespēli, vienu kļūdu, četrām piezīmēm un vienu izprovocētu sodu, iekrājot +/- rādītāju +14 un efektivitātes koeficientu četri.

Kauņas komandā rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Edmonds Samners, bet vēl 19 punktus guva Luks Lekavičs. Starp viesiem ar 25 punktiem izcēlās Markuss Fosters. Finālsērijas pirmajos divos mačos "Rytas" tika pie uzvarām tikai papildlaikā. Pusfinālsērijā Šmitam un Arnam Butkevičam bija problēmas ar veselību, savukārt Kīnenam Evansam traumas dēļ bija jābeidz sezona priekšlaicīgi. 

Bronzas sērijā līdz trīs uzvarām, tiekoties Artūra Žagara pārstāvētajai Viļņas "Wolves" un Panevēžas "Lietkabelis", rezultāts ir 2-1 Panevēžas komandas labā. Pusfinālā "Žalgiris" ar 3-0 pieveica Panevēžas "Lietkabelis" komandu, bet "Wolves" divu galvaspilsētas komandu duelī ar 2-3 zaudēja Viļņas "Rytas".