foto: EPA/Scanpix
Vaičulei sezonas labākais rezultāts un vieta Eiropas čempionāta pusfinālā 200 metros
Gunta Vaičule.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. jūnijs, 12:17

Vaičulei sezonas labākais rezultāts un vieta Eiropas čempionāta pusfinālā 200 metros

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas sprintere Gunta Vaičule pirmdien Romā Eiropas čempionātā vieglatlētikā 200 metros sprintā sasniedza savu sezonas labāko rezultātu un iekļuva pusfinālā.

Priekšsacīkstēs Vaičule savā skrējienā bija trešā, finiša līniju šķērsojot pēc 23,23 sekundēm, kas bija par 0,23 labāk nekā viņa šosezon bija skrējusi.

Latvijas sportiste pusfinālam kvalificējās ar devīto labāko rezultātu 23 sprinteru konkurencē.  "Šis rezultāts bija apmēram tāds, kādu mēs iedomājāmies. Protams, vienmēr izmantoju labu stadionu, labu atmosfēru - emocijas ir mana stiprā puse. Es vienmēr ceru uz mazo brīnumiņu, kas paspruks ārā. Šis bija priekšskrējiens, rezultāts apmierina, un jāgatavojas vakaram," sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) teica Vaičule.

Sportiste norādīja, ka stadionā ir ļoti labs segums un viņai skrējienā viss izdevies labi, taču ne izcili. Pusfināliem, kas paredzēti plkst.22.05, kvalificējās trīs skrējienu 12 ātrākās sportistes, bet fināls norisināsies 11. jūnijā. "Vakarā jāskrien ar vēl lielāku pārliecību, jāsaliek viss kopā - starts, līkums, izeja no līknes, solis. Tagad jāsatiek treneris, fizioterapeits. Naktī bija slikts miegs, un jācer, ka pa dienu pagulēšu," gatavošanos vakaram raksturoja sprintere.

"Gribētu noskriet pusfinālu personiskā rekorda robežās. Man ir prieks, ka jau esmu pusfinālā. Līdz ar to ceru, ka būs arī papildu punkti olimpiskajam rangam. Ir maksimāli svarīgi "paņemt" maksimāli iespējamos punktus," piebilda Vaičule.

Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 12 sportisti desmit disciplīnās. Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7. līdz 12. jūnijam.