foto: REUTERS/SCANPIX
Itālijai pēdējā pārbaudes spēlē minimāla uzvara pār Bosniju un Hercegovinu; Francija nespēj uzvarēt Kanādu
Pašreizējie Eiropas čempioni itāļi tikuši pie uzvaras pēdējā pārbaudes spēlē.
Futbols
2024. gada 10. jūnijs, 11:34

Itālijai pēdējā pārbaudes spēlē minimāla uzvara pār Bosniju un Hercegovinu; Francija nespēj uzvarēt Kanādu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Itālijas vīriešu futbola izlase svētdien gatavošanos Eiropas čempionāta finālturnīram noslēdza ar minimālu uzvaru pār Bosnijas un Hercegovinas valstsvienību.

Ieprieksējā Eiropas čempionāta uzvarētāji itālieši savā laukumā bija pārāki ar 1:0 (1:0), vienīgos vārtus mača 38. minūtē gūstot Davidem Fratēzi. Itālijas futbolisti Eiropas čempionātā B apakšgrupā spēkosies ar Albāniju, Spāniju un Horvātiju.

Savukārt Francijas izlase savā pēdējā pārbaudes spēlē svētdien nespēja tikt galā ar Kanādas valstsvienību, mačam Bordo noslēdzoties ar bezvārtu neizšķirtu 0:0. Francūži kontinenta meistarsacīkšu finālturnīrā D apakšgrupā spēlēs kopā ar Poliju, Nīderlandi un Austriju.

Tikmēr Eiropas čempionātu debitante Gruzija pārbaudes ciklu svētdien noslēdza ar uzvaru pār Melnkalni. Gruzīni izbraukumā Podgoricā bija pārāki ar 3:1 (2:0). Vārtus uzvarētājiem guva Otars Kiteišvili, Georgess Mikautadze un Budu Zivzivadze, kamēr mājinieku rindās vienīgais precīzais sitiens padevās Stefanam Jovetičam. Gruzijas izlase savā debijas fināļturnīrā spēlēs F grupā, kurā mērosies spēkiem ar Turcijas, Portugāles un Čehijas futbolistiem.

2024. gada Eiropas čempionāts no 14. jūnija līdz 14. jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021. gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.