Vēlam veiksmi Parīzē! Šāvējs Lauris Strautmanis nodrošinājis ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm
Lauris Strautmanis (foto: Latvijas Šaušanas federācija)
Citi sporta veidi
2024. gada 9. jūnijs, 20:36

Vēlam veiksmi Parīzē! Šāvējs Lauris Strautmanis nodrošinājis ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis nodrošinājis ceļazīmi uz 2024.gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, informē Latvijas Šaušanas federācija (LŠF).

Šodien, 9.jūnijā Latvijas Šaušanas federācija saņēma vēstuli no Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas (International Sport Shooting federation) par to, ka Lauris Strautmanis izcīnījis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm pēc olimpiskajā reitingā sasniegtajiem punktiem un ieņemtās labākās pozīcijas to sportistu vidū, kuriem ceļazīme uz olimpiādi vēl nebija.

Latvijas Šaušanas federācijas prezidents Raimonds Bergmanis pēc Starptautiskās Šaušanas sporta federācijas vēstules saņemšanas: "Apsveicu Lauri Strautmani un viņa treneri Zigfrīdu Markaini, kā arī visu šaušanas sporta sabiedrību ar šo lielisko ziņu un godam izcīnīto iespēju piedalīties un nest Latvijas vārdu pasaules sporta lielākajā forumā. Saku paldies Laurim, viņa trenerim un ģimenei, Tukuma novada pašvaldībai, kā arī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un visai federācijas komandai par ieguldīto darbu un sniegto atbalstu mūsu sportista izaugsmē! Esmu lepns, ka kopš 2000.gada Latvijas šaušanas sportu olimpiskajās spēlēs atkal pārstāvēs 2 sportisti."

Latvijas Šaušanas federācija jau ziņoja, ka Agate Rašmane jau pērn Pasaules čempionātā izcīnīja tiesības startēt Parīzes olimpiskajās spēlēs.

Latvijas Šaušanas federācija apvieno ložu, lietišķās un praktiskās, kā arī medību/stenda šaušanas sekcijas. Šaušana ir tradīcijām bagāts sporta veids. Tas ir bijis viens no deviņiem sporta veidiem, kas tika iekļauts 1896.gadā notiekošajās pirmajās atjaunotajās Olimpiskajās spēlēs Atēnās. Latvijas sportistu panākumi šaušanas sportā iezīmējās jau 1912.gada Olimpiskajās spēlēs Stokholmā, kur, tolaik startējot Krievijas impērijas sastāvā, bronzas medaļu šaušanā pa māla baložiem izcīnīja Latvijas sportists Haralds Blaus. Latvijas sportists, Olimpiskais čempions Afanasijs Kuzmins ir viens no pasaulē nedaudziem olimpiešiem, kurš piedalījies deviņās Olimpiskajās spēlēs.