Citi sporta veidi
2024. gada 8. jūnijs, 11:19

VIDEO: Spānijas sportiste pieļauj neiedomājamu kļūdu un Eiropas čempionātā zaudē bronzas medaļu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Kādu neticamu kļūdu Romā notiekošajā Eiropas čempionātā vieglatlētikā pieļāvusi Spānijas 20 kilometru soļotāja Laura Garsija-Karo. Priekšlaicīga panākuma svinēšana trasē viņai izmaksājusi bronzas medaļu.

Piektdien, 7. jūnijā, aizvadīta Eiropas čempionāta vieglatlētikā pirmā diena, kurā startēja arī Latvijas vieglatlēte Agate Caune - viņa 5000 metru distancē finišēja 16.vietā ar rezultātu 15:28,04. Tomēr par lielāko šoku tribīnēs parūpējās Spānijas sportiste Garsija-Karo, kas startēja 20 kilometru soļošanā.

Piecus metrus no finiša sportiste izbāza mēli un sāka līksmot, uzskatot, ka bronza viņai ir garantēta. Tomēr smaids no viņas lūpām nodzisa, kad soli pirms finiša līnijas viņai garām aizsteidzās Ukrainas sportiste Ludmila Olijanovska, kurai distances noslēgumā bija izdevies samazināt 50 metru atstarpi, kas starp viņām valdīja beidzamajā kilometrā.

Kad spāniete pagriezās pa labi, sajūtot sāncenses tuvošanos, viņas sejā parādījās šausmu pilna izteiksme, saprotot, ka viņas sapņi par pirmo augsta mēroga medaļu ir sagruvuši. "Pēdējā aplī biju patiešām pārgurusi," norāda Garsija-Karo. "Es darīju visu iespējamo."

Tikmēr Olijanovska medaļu veltīja savai valstij. "Šis man ir ļoti emocionāls brīdis. Protams, pēdējā kilometrā un pēdējos metros biju pārgurusi, tomēr tik ļoti gribēju izcīnīt šo medaļu savai valstij, ka šī apziņa mani spieda cīnīties par katru metru. Mūsdienās Ukrainā notiek karš. Mēs trenējamies ļoti sarežģītos apstākļos, tā bija ļoti smaga gatavošanās, bet esmu ļoti gandarīta, ka man izdevās mājās pārvest medaļu," norāda sportiste.