foto: Paula Čurkste/LETA
Bijušais "Riga" galvenais treneris Stipičs turpmāk vadīs Bulgārijas titulētāko komandu
Horvātu speciālists Tomislavs Stipičs pēc izlaistas uzvaras pērn Latvijas čempionātā zaudēja darbu "Riga" komandā.
Citi sporta veidi
2024. gada 4. jūnijs, 15:56

Bijušais "Riga" galvenais treneris Stipičs turpmāk vadīs Bulgārijas titulētāko komandu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Bijušais Latvijas futbola klubu "Riga" un "Auda" treneris Tomislavs Stipičs karjeru turpinās Bulgārijas vienībā Sofijas CSKA, otrdien pavēstīja komanda.

Sofijas klubs noslēdzis vienošanos ar Stipiču uz vienu sezonu ar iespēju to pagarināt uz vēl vienu.

Kā trenera asistents Sofijas CSKA treneru korpusam pievienojies arī Latvijas speciālists Sergejs Kožans, kurš strādāja kopā ar Stipiču arī "Auda" un "Riga" vienībās.

Stipičs par "Riga" galveno treneri kļuva pagājušā gada janvārī. Kopumā viņa vadībā galvaspilsētas klubs aizvadīja 46 spēles, izcīnīja 33 uzvaras, septiņas reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja sešus zaudējumus.

Stipičs pagājušajā sezonā palīdzēja "Riga" triumfēt Latvijas kausā, bet Latvijas čempionātā nācās samierināties ar otro vietu. Horvāta vadībā komanda un sasniedza UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešo kārtu.

Pirms tam Latvijā horvātu speciālists strādāja ar "Auda" vienību, palīdzot tai pārsteidzoši triumfēt Latvijas kausa izcīņā.

Sofijas CSKA, kas Bulgārijas čempionātā uzvarējusi rekorddaudz - 31 reizi -,  aizvadītajā sezonā turnīrā noslēdza trešajā pozīcijā. Pēdējos 13 gadus Bulgārijas futbolā dominē Razgradas "Ludogorets"