foto: AFP/PA/Scanpix
Riteņbraucējs Neilands "Criterium du Dauphine" otrajā posmā ieņem 46. vietu
Krists Neilands.
Citi sporta veidi
2024. gada 3. jūnijs, 19:01

Riteņbraucējs Neilands "Criterium du Dauphine" otrajā posmā ieņem 46. vietu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands pirmdien Francijā daudzdienu velobrauciena "Criterium du Dauphine" (UCI kat.2.UWT) otrajā posmā ieņēma 46. vietu, Toms Skujiņš finišēja 54. vietā, bet Emīls Liepiņš izcīnīja 134. vietu.

Riteņbraucēji pirmdien mēroja 142 kilometrus ar diviem otrās un pa vienam trešās un ceturtās kategorijas kāpumiem un vienu starpfinišu. Lielās grupas finišā uzvarēja "Uno-X Mobility" braucējs dānis Magnuss Korts, trasē pavadot trīs stundas 21 minūti un 42 sekundes.

Ar tādu pašu laiku otrais bija slovēnis Primožs Rogličs ("Bora - hansgrohe"), bet trešais - amerikānis Mateo Džordžensons ("Team Visma"/"Lease a Bike"). Neilands ("Israel - Premier Tech") finišēja lielajā grupā un ieņēma 46. vietu.

Skujiņš kā pirmais aiz lielās grupas finiša līniju sasniedza vienatnē, uzvarētājam zaudējot pusminūti un ieņemot 54. vietu, bet Liepiņš ("dsm-firmenich PostNL") finišēja grupā, kas Kortam piekāpās 14 minūtes un 38 sekundes, ieņemot 143.vietu 152 riteņbraucēju sacensībās.

Kopvērtējumā vadībā ir izvirzījies Korts, par četrām sekundēm apsteidzot Rogliču un sešām sekundēm - Džordžensonu. Astoņu dienu velobrauciens noslēgsies svētdien. "Criterium du Dauphine" pirmoreiz tika aizvadīts 1947. gadā. Pērn uzvaru svinēja dānis Jonass Vingegords.