Citi sporta veidi
2024. gada 2. jūnijā, 10:05

TIEŠRAIDE. Eiropas autokrosa čempionāts un rallija šovs Bauskā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Leģendārajā Bauskas autotrasē - “Mūsa Raceland” norisinās Eiropas autokrosa čempionāta otrais posms. Paralēli autokrosa profesionāļu sacensībām norisināsies arī rallija šovs, kur piedalīsies vadošie Latvijas rallija piloti,

TIEŠRAIDE. Eiropas autokrosa čempionāts un rallija...

“Mūsa Raceland” trases garums ir 940m un sporta auto kustība notiek pretēji pulksteņrādītāja virzienam. Trase platākajā vietā ir 22m, bet šaurākajā vietā – 15m. Skatītājiem trase ir labi pārredzama tribīnēs, tādēļ nav iespējams palaist garām svarīgākos un interesantākos momentus.

Šodien skatītājiem īpašs pārsteigums, cītīgākie autosporta mīļotāji zina, arī pirms 15 gadiem tas jau tika realizēts – rallija šovs. Tajā piedalīsies gan tie, kas savas profesionālās autosporta gaitas jau noslēguši, gan šobrīd vadošie piloti, ar dažādām mašīnām. Bauskas novads varēs just līdzi Neikšānu ģimenei, pēc vairāku gadu desmitiem uz starta līnijas Pēteris un turpat blakus arī Māris. Skatītāju priekam arī Ivars Vasaraudzis, Kalvis Blūms, Jurģis Meisters un Jānis Berķis.

“Šogad sacensībās ar lielo bagiju nebraukšu, jo tam būtu nepieciešama īpašāka sagatavošanās. Šobrīd sacensībās intensīvi piedalās mana meita. Piedalīsimies rallija šovā, kopā ar vadošajiem un bijušajiem braucējiem. Man šķiet tā ir sensācija, ka mans tēvs Pēteris brauc, redzēsim kā iekrātā pieredze, bez treniņiem palīdz,” Māris Neikšāns, titulēts Latvijas autosportists un treneris.