Basketboliste Ilze Jākobsone atgriezusies Meksikā
foto: Paula Čurkste/LETA
Latvijas sieviešu basketbola izlases saspēles vadītāja Ilze Jākobsone.
Basketbols
2024. gada 31. maijā, 13:08

Basketboliste Ilze Jākobsone atgriezusies Meksikā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketboliste Ilze Jākobsone karjeru turpinās Meksikas Nacionālās profesionālās basketbola līgas (LNBP) komandā Halapas "Halcones", liecina ieraksts kluba kontā sociālajā tīklā "Instagram".

Basketboliste Ilze Jākobsone atgriezusies Meksikā...

Klubs vēsta, ka komandai pievienojas basketboliste "ar stabilu spēles stilu un pieredzi". Basketbolistei tā ir trešā reize, kad viņa spēlē Meksikā. 2022. un 2023. gadā viņa pārstāvēja Agvaskaljentes "Panteras".

Pirmo spēli Jākobsone jaunās komandas rindās jau ir aizvadījusi, ceturtdien "Halcones" savā laukumā ar 93:80 (22:17, 19:25, 27:15, 25:23) pārspējot Leonas "Abejas".

Jākobsone 21 minūtē un divās sekundēs laukumā guva 11 punktus, realizējot trīs no sešiem tālmetieniem un divus no četriem soda metieniem, bet netrāpot vienīgo divpunktu metienu. Viņas kontā arī četras rezultatīvas piespēles, atlēkusī bumba, kļūda, divas personiskās piezīmes, trīs pretiniecēm izprovocētas piezīmes, kā arī +/- rādītājs +4 un lietderības koeficients deviņi.

"Halcones" ar piecām uzvarām septiņās spēlēs turnīra tabulā ieņem ceturto vietu deviņu komandu vidū.

Pēc spēlēm Meksikā 2023. gada vasarā Jākobsone paspēja uzspēlēt arī Paragvajas komandā Asunsjonas "Felix Perez Cardozo", bet aizvadīto sezonu basketboliste pavadīja Turcijas čempionāta komandā Stambulas "Emlak Konut". Viņa vidēji 20,6 minūtēs spēlē guva 5,8 punktus, kā arī sakrāja 2,9 rezultatīvas piespēles un 1,8 atlēkušās bumbas.

Iepriekš 30 gadus vecā basketboliste Latvijā ir spēlējusi "TTT Rīga", Cēsu un Liepājas komandās, bet ārvalstīs - Vācijas klubos "Freiburg" un Kelternas "Rutronik Stars", kā arī Stambulas "Bešiktaš" un Izraēlas klubā Ašdodas "Maccabi".