0dienas
6stundas
23minūtes
36sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Dānijas futbola izlasē iekļauts Ēriksens, kuram 2021. gadā turnīra mačā apstājās sirds
foto: AP/Scanpix
Kristiāns Ēriksens.
Futbols

Dānijas futbola izlasē iekļauts Ēriksens, kuram 2021. gadā turnīra mačā apstājās sirds

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Iepriekšējā Eiropas futbola čempionātā pusfinālu sasniegusī Dānijas izlase šī gada meistarsacīkstēm sastāvā iekļāvusi arī pussargu Kristianu Ēriksenu, kuram 2021.gada turnīra mačā apstājās sirds.

Dānijas futbola izlasē iekļauts Ēriksens, kuram 20...

Ēriksenam pēc saļimšanas tika implantēts kardioverteris-defibrilators (ICD), kas regulē sirdsdarbību. 32 gadus vecais futbolists turpina savu karjeru un šosezon Mančestras "United" rindās aizvadīja 28 spēles. Tāpat Dānijas valstsvienības sastāvā ir Ēriksena komandas biedrs Rasmuss Hejlunds un "Leipzig"" pussargs Jusufs Pulsens.

1992.gada Eiropas čempioni dāņi šī gada finālturnīra apakšgrupā cīnīsies ar Slovēniju, Angliju un Serbiju. 2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisināsies desmit Vācijas pilsētās. Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

Jau ziņots, ka 2021. gadā Eiropas čempionāta finālturnīrā Dānijas-Somijas izlašu spēlē pirmā puslaika beigās Kristiāns Ēriksens pēkšņi saļima. Ārsti nekavējoties devās laukumā un veica futbolistam kardiopulmonālo reanimāciju (CPR). Sportists pēc atdzīvināšanas tika nogādāts slimnīcā un viņa stāvokli izdevās stabilizēt.