foto: action press/ Vida Press
Riteņbraucējs tiek diskvalificēts par sieviešu neauglības zāļu lietošanu un glabāšanu
Migels Anhels Lopess pēc uzvaras Alpu tūres otrajā posmā 2018. gadā.
Citi sporta veidi
2024. gada 30. maijs, 11:37

Riteņbraucējs tiek diskvalificēts par sieviešu neauglības zāļu lietošanu un glabāšanu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kolumbijas riteņbraucējs Migels Anhels Lopess trešdien par dopinga noteikumu pārkāpumu saņēmis diskvalifikāciju uz četriem gadiem.

Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) paziņojumā norādīts, ka Lopess atzīts par vainīgu aizliegtās vielas menotropīna lietošanā un glabāšanā. Menotropīnu lielākoties izmanto sievietes neauglības ārstēšanai, taču vīriešiem tas var stimulēt testosterona ražošanu organismā. Diskvalifikācija būs spēkā līdz 2027. gada jūlijam.

Dopinga noteikumu pārkāpumā Lopess tika pieķerts Spānijas iestāžu vadītajā operācijā "Ilex", kas saistīta ar sporta nozarē strādājošo ārstu Markosu Meinaru, kurš iepriekš tika aizturēts aizdomās par neatļautu medikamentu kontrabandu un naudas atmazgāšanu, kas saistītas ar dopingu

Lopess iepriekš pārstāvētā Pasaules tūres komandu "Astana", taču pēc aizdomām par sadarbību ar Meinaru, komanda 2022. gada beigās lauza vienošanos ar riteņbraucēju. Kolumbietis 2018. gadā izcīnīja trešo vietu kopvērtējumā "Giro d'Italia" un "Vuelta a Espana", bet 2022. gadā Spānijas tūri viņš noslēdza ceturtajā pozīcijā. "Tour de France" un "Vuelta a Espana" posmu uzvarētājs Lopess karjeras laikā uzvarējis arī Šveices, Katalonijas un Andalūzijas tūrēs, kā arī finišējis pirmais Milānas-Turīnas velobraucienā.