Porziņģis ir pirmais latvietis NBA finālā. "Celtics" uzsver, ka šī ir cita komanda nekā iepriekš
foto: Michael Laughlin-USA TODAY Sports/Sipa USA/ Vida Press
NBA fināls sāksies naktī uz 7. jūniju. Latvietis Kristaps Porziņģis kļuvis par pirmo latviešu basketbolistu, kurš ticis līdz NBA finālam.
Basketbols

Porziņģis ir pirmais latvietis NBA finālā. "Celtics" uzsver, ka šī ir cita komanda nekā iepriekš

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Naktī uz otrdienu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) finālu sasniedza Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas ‘’Celtics’’. Klubs piedalīsies 23. finālā vienības vēsturē un otrajā pēdējo trīs sezonu laikā. Pēc iekļūšanas finālā komandas pārstāvji pauda, ka, atšķirībā no iepriekšējiem gadiem, šogad Bostona ir cita komanda.

Porziņģis ir pirmais latvietis NBA finālā. "Celtic...

Otro NBA finālu pēdējo trīs sezonu laikā sasniegusi Kristapa Porziņģa pārstāvētā Bostonas "Celtics". Naktī uz otrdienu komanda Austrumu konferences finālsērijas ceturtajā spēlē ar 105:102 pārspēja Indiānas "Pacers", sērijā triumfējot ar 4-0. Par tās pretinieci finālā kļūs vai nu Dalasas "Mavericks" vai Minesotas "Timberwolves", tam krietni tuvāk esot pirmajiem.

Pēdējo titulu "Celtics" izcīnījusi 2007./2008. gada sezonā, kad to pārstāvēja Kevins Gārnets, Pols Pīrss un Rejs Alens. Pirms divām sezonām komanda sešu spēļu sērijā ar 2-4 piekāpās Goldensteitas "Warriors".

"Jūtam, ka esam pavisam cita komanda nekā pirms gada vai vēl gada iepriekš," šīs sezonas "Celtics" komandu vērtēja viens no līderiem Džeilens Brauns. "Mums katru gadu bijusi cita komanda un citi treneri – trīs pēdējo piecu gadu laikā. Laiks ir pagājis, pieredze ir gūta un uzskatu, ka esam gatavi doties uz priekšu, kā arī parādīt labāko basketbolu."

Līdzīgās domās bija viņa komandas biedrs Džeisons Teitums. "Sasniegt NBA finālu ir īpaši. Lai arī lielākā daļa no mums jau ir spēlējuši finālā, mēs šo sasniegumu neuztveram kā kaut ko pašsaprotamu. Esam priecīgi." Gan Teitums, gan Brauns augsti novērtēja pretinieci Austrumu konferences finālā – Indiānas "Pacers".

"Mēs spēlējām pret ļoti labu pretinieku, kurš lika mums smagi nopūlēties uzvaru izcīnīšanā," teica Teitums, kuram piebalsoja Austrumu konferences izslēgšanas spēļu vērtīgākais basketbolists Brauns. "Viņi lika mums spēlēt fiziski. Zinu, ka daudzi neuzskatīja Indiānu par spēcīgu komandu, bet, manuprāt, viņi pret mums spēlēja tikpat fiziski, cik citi pretinieki. Viņi bija arī ātri, kā arī izdarīja spiedienu uz mums."

Zaudētāju komandas "Pacers" galvenais treneris Riks Kārlails, kurš savulaik Dalasā trenēja arī Kristapu Porziņģi, uzskaitīja, ka Bostona bijusi aukstasinīgāka spēļu galotnēs, kurās izcīnīja trīs no četrām uzvarām. "Jāuzslavē viņi par to, kā viņi spēlēja galotnēs pēdējos divos mačos. Viņi vienkārši realizēja vairāk uzbrukumus. Tāpat viņi bloķēja metienus, ieguva atlēkušās bumbas uzbrukumā un realizēja metienus ļoti svarīgos brīžos."

Sezonas gaitā iemainītais Paskāls Siakams jau ir bijis līdzīgās situācijās un pauda cerību, ka komanda kopā mācīsies no šajā sezonā iegūtās pieredzes. "Varu jums teikt, ka no šī zaudējuma ko iegūsim, taču tas nav garantēts. Zinu, cik grūti ir tikt līdz šim brīdim. Jāuzslavē pretinieks, kurš izmantoja katru mūsu pieļauto kļūdu."

Ja Bostonas "Celtics" pēdējos gados ir viena no vadošajām NBA komandām, tad Indiānas "Pacers" Austrumu konferences finālā spēlēja pirmo reizi kopš 2013./2014. gada sezonas, kad sešās spēlēs zaudēja Maiami "Heat".

NBA fināls sāksies naktī uz 7. jūniju. Latvietis Kristaps Porziņģis kļuvis par pirmo latviešu basketbolistu, kurš ticis līdz NBA finālam. Viņš "Celtics" ikra muskuļa savainojuma dēļ nav palīdzējis kopš aprīļa beigām, taču visdrīzāk finālā viņš būs atpakaļ kluba ierindā.