Kosts Adetokunbo basketbola laukumā paveicis ko tādu, kas viņa titulētajam brālim Jannim varētu nekad nebūt pa spēkam
foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Kosts Adetokunbo ir viens no 13 basketbolistiem, kurš spējis uzvarēt gan ULEB Eirolīgā, gan NBA čempionātā.
Basketbols

Kosts Adetokunbo basketbola laukumā paveicis ko tādu, kas viņa titulētajam brālim Jannim varētu nekad nebūt pa spēkam

Jauns.lv

Jauns.lv/LETA

26. maija vakarā Atēnu “Panathinaikos” basketbolisti pēc 13 gadu pārtraukuma triumfēja ULEB Eirolīgā. Berlīna “Uber” arēnā notikušajā mačā laikā Grieķijas klubs pret Madrides “Real” spēja atspēlēties no 14 punktu deficīta un izcīnīt pārliecinošu panākumu pret regulārās sezonas spēcīgāko komandu.

Kosts Adetokunbo basketbola laukumā paveicis ko tā...

Ja finālčetrinieka vērtīgākais spēlētājs Kosts Sluks izcīnīja savu ceturto čempiontitulu (paveicis to ar trim dažādām komandām – arī Pirejas “Olympiacos” un Stambulas “Fenerbahce”), tad grieķu basketbola superzvaigznes Jaņņa Adetokunbo jaunākais brālis Kosts un daudzi citi tik pie sava pirmā titula.

Kosts Adetokunbo laukumā pavadīja vien nedaudz vairāk par trim minūtēm, tomēr tas viņam netraucēja nonākt ļoti elitārā spēlētāju pulkā. Tiem, kas izcīnījuši uzvaru gan ULEB Eirolīgā, gan Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Kosta iesaiste NBA čempiontitula izcīnīšanā bija vēl simboliskāka un viņš pie titula tika 2020. gadā, kad “burbuļa” apstākļos aizvadītajās izslēgšanas spēlēs titulu izcīnīja Losandželosas “Lakers”.

Maz ticams divkārtējais NBA regulārās sezonas vērtīgākais spēlētājs un 2021. gada NBA čempions un finālsērijas vērtīgākais spēlētājs karjeras nobeigumā varētu spēlēt Eiropā. Arī pats Jannis aizvadītajā nedēļas nogalē noraudzījās Eirolīgas finālčetrinieka sacensības un to laikā atklāja, ka drīzāk sevi redzi kāda Grieķijas superkluba īpašnieka lomā, nevis pārstāvot to komandu.

foto: ddp/abaca press/ Vida Press
Jannis Adetokunbo noraugās ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības.
Jannis Adetokunbo noraugās ULEB Eirolīgas finālčetrinieka sacensības.

Ar abiem tituliem var lepoties vien 13 basketbolisti. Pirmais tāds kļuva kādreizējais Ņujorkas “Knicks” spēlētājs Bils Bredliijs, bet viņam sekoja amerikāņi Lerijs Raits, Džims Brūvers, Bobs Makadū, horvāti Tonijs Kukočs un Žans Tabaks, slovēnis Radoslavs Nesterovičs. 21 gadsimtā šo sarakstu papildināja izcilais argentīnietis četrkārtējais NBA čempions Emanuels Džinobili, amerikānis Džošs Pauels, francūzis Rodriks Bebuā, serbs Ogņens Kuzmičs, bet iepriekšējais sarakstā iekļuva Elaidža Braients, kura dēļ no Milvoki “Bucks” atlaists tika mūsu Rodions Kurucs, liedzot latvietim kļūt par NBA čempionu.