foto: ddp/Belga News Agency / Vida Press
Arī otra no Latvijas vadošajām riteņbraucējām guvusi savainojumu; Danas Rožlapas trauma ir nopietna
Danas Rožlapas plāni pēdējai sezonai tik augstā līmenī tiek būtiski mainīti.
Citi sporta veidi
2024. gada 27. maijs, 14:58

Arī otra no Latvijas vadošajām riteņbraucējām guvusi savainojumu; Danas Rožlapas trauma ir nopietna

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucēja Dana Rožlapa treniņā piedzīvojusi kritienu un iedzīvojusies nopietnos savainojumos, pirmdien pavēstīja sportiste.

Rožlapa vietnē "Instagram" atklāja, ka, treniņā piedzīvojot kritienu, tikusi pie smadzeņu satricinājuma, trīs lauztām ribām un lauzta kaula plecā.

"Savā 20 gadu riteņbraucējas karjerā man bija paveicies, ka nekad nebiju salauzusi nevienu kaulu. Esmu bijusi iesaistīta sadursmēs sacīkšu laikā, taču vienmēr esmu izkļuvusi no tām tikai ar nelieliem savainojumiem, paredzēju sadursmes un biju gatava reaģēt. Šoreiz tas bija pilnīgs pārsteigums - es to neredzēju un nespēju reaģēt. Atceros tikai šoku, kad katapultējos no velosipēda," skaidroja sportiste.

Viņa atklāja, ka ziemā izslimojusi ar trīs vīrusiem un saskārusies ar saindēšanos ar ēdienu, kas licis pārdomāt to, vai šosezon vispār izdosies vēl startēt.

"Sākot treniņnometni Portugālē, viss ritēja labāk nekā cerēts. Es biju savā labākajā formā un patīkami satraukta par gaidāmo sezonu, biju pārliecināta, ka man būs laba sezona," piebilda riteņbraucēja.

Rožlapa izcēla, ka savainojumi ir liela vilšanās, jo šī ir viņas pēdējā sezona tika augstā līmenī, taču mērķi šosezon ir startēt Eiropas un pasaules čempionātos.

Eiropas čempionāts riteņbraukšanā no 11. līdz 15. septembrim norisināsies Nīderlandes pilsētā Limburgā, bet pasaules čempionāts paredzēts no 21. līdz 29. septembrim Cīrihē, Šveicē.