foto: Goding Images/Shutterstock/ Vida Press
Latvijas riteņbraucēja Karbonāri divus mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm salauzusi atslēgas kaulu
Anastasija Karbonāri pēc kritiena.
Citi sporta veidi
2024. gada 26. maijs, 10:38

Latvijas riteņbraucēja Karbonāri divus mēnešus pirms olimpiskajām spēlēm salauzusi atslēgas kaulu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucēja Anastasija Karbonāri sestdien Lielbritānijā velobrauciena "RideLondon Classique" posmā salauza atslēgas kaulu, apstiprināja sportiste.

Kā prognozēja riteņbraucēja, uz velosipēda viņa varētu atgriezties pēc divām vai trīs nedēļām, kas ir ierasts termiņš šāda veida savainojumiem. Latvijas čempione grupas braucienā Karbonāri ir nodrošinājusi dalību Parīzes olimpisko spēļu grupas braucienā, kas norisināsies 4. augustā, bet pašas spēles sāksies 26. jūlijā.

Karbonāri šonedēļ aizvadīja savas pirmās sacensības pēc mēnesi ilgas pauzes, piektdien uzsākot UCI Pasaules tūrē iekļauto trīs dienu velobraucienu "RideLondon Classique". Sestdien otrajā posmā latviete piedzīvoja kritienu un guva labās rokas atslēgas kaula lūzumu.

Pērn pasaules čempionāta grupas braucienā Karbonāri finišēja 39. vietā un bija otra labāka no pārstāvēm, kuru valstis olimpiskajām spēlēm nekvalificējās pēc nāciju ranga, tādējādi nopelnot Latvijai vienu kvotu.

24 gadus vecā Karbonāri ir pēdējo divu gadu Latvijas čempione grupas braucienā. Šosezon viņa izpelnījās paaugstinājumu no UAE attīstības komandas uz pirmo komandu "UAE ADQ".