foto: Sintija Zandersona/LETA
Grosberga Pasaules kausa posmā orientēšanās sportā izcīna 22. vietu
Sandra Grosberga.
Citi sporta veidi
2024. gada 26. maijs, 19:47

Grosberga Pasaules kausa posmā orientēšanās sportā izcīna 22. vietu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas pārstāve Sandra Grosberga svētdien Šveicē izcīnījusi 22. vietu Pasaules kausa orientēšanās sportā pirmajā posmā sprinta distancē.

3,4 kilometrus garajā distancē ar 23 kontrolpunktiem uzvaru svinēja Šveices sportiste Natālija Gemperle, kura finišēja 14 minūtēs un 15 sekundēs. Otrā, atpaliekot no uzvarētājas 12 sekundes, bija vēl viena Šveices pārstāve Zimona Ēberzolde, bet čehiete Tereza Janosikova piekāpās Gemperlei 27 sekundes un bija trešā.

Grosberga zaudēja uzvarētājai minūti un 15 sekundes, Ilze Jumiķe atpalika nepilnas trīs minūtes un ieņēma 82.vietu, kamēr Dārta Putne bija par teju sešām minūtēm lēnāka un ierindojās 108.pozīcijā 112 sportistu konkurencē.

Vīriešu sacensībās, kurās dalībnieki veica 3,9 kilometrus ar 25 kontrolpunktiem, pirmo vietu, finišējot 14 minūtēs un 12 sekundēs, izcīnīja zviedrs Emīls Svensks. Vienu sekundi zaudēja Somijas pārstāvis Tuomass Heikila, bet Zviedrijas sportists Martins Regborns atpalika no sava tautieša četras sekundes un bija trešais.

Matīss Slikšjānis zaudēja divas minūtes un 32 sekundes un finišēja 98.vietā, un Valters Reneslācis piekāpās trīs minūtes un 46 sekundes, kas deva 117.pozīciju 127 sportistu konkurencē.

Savukārt sestdien notika izslēgšanas sprints, kuram kvalificējusies bija tikai Grosberga. Viņa savā ceturtdaļfināla grupā finišēja ceturtā, kamēr pusfinālā iekļuva pirmās trīs sportistes.