Citi sporta veidi
2024. gada 24. maijs, 20:40

Andrea Vendrame pēc solo atrāviena uzvar "Giro d'Italia" posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Itālijas riteņbraucējs Andrea Vendrame piektdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 19.posmā, pirms pēdējiem diviem etapiem drošā līderpozīcijā atrodoties slovēnim Tadejam Pogačaram.

Lietainos un drēgnos laikapstākļos riteņbraucēji piektdien veica 157 kilometrus, pēdējos 60 pārvarot trīs kategorizētos kāpumus, trešo no tiem desmit kilometrus pirms finiša.

Pogačars ar UAE komandu deva zaļo gaismu atrāvienam, kurā bija sportisti, kas nepretendē uz augstām vietām kopvērtējumā. Vadošajai grupai pamazām sadaloties, apmēram 30 kilometros pirms finiša Vendrame ("Decathlon AG2R La Mondiale") aizbrauca solo atrāvienā, finišējot trīs stundās 51 minūtē un piecās sekundēs.

54 sekundes vēlāk finišēja spānis Pelajo Sančess, bet vēl pēc 13 sekundēm posmu noslēdza vācietis Georgs Štainhauzers ("EF Education - EasyPost"). Pogačars ar pāris komandas biedriem finišēja grupas priekšgalā, kas uzvarētājam zaudēja nepilnas 16 minūtes, turpat bija arī viņa tuvākais konkurents kopvērtējumā kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe").

Pirms priekšpēdējā posma, kurā sestdien riteņbraucēji veiks 184 kilometrus ar vienu ceturtās un diviem pirmās kategorijas kāpumiem, Pogačars vicelīderi Martinesu apsteidz par septiņām minūtēm un 42 sekundēm. Trešajā pozīcijā esošais brits Geraints Tomass ("Ineos Grenadiers"), kurš piektdien pēc kritiena sešus kilometrus pirms finiša bija spiests mainīt velosipēdu, atpaliek astoņas minūtes un četras sekundes.

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.