0dienas
6stundas
22minūtes
30sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
48 gadus veca vingrotāja spiesta atteikties no iespējas piedalīties devītajās olimpiskajās spēlēs
foto: REUTERS/SCANPIX
Uzbekistānas vingrotāja Oksana Čusovitina Tokijas olimpiskajās spēlēs.
Citi sporta veidi

48 gadus veca vingrotāja spiesta atteikties no iespējas piedalīties devītajās olimpiskajās spēlēs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Savainojuma dēļ savās devītajās olimpiskajās spēlēs šovasar Parīzē nevarēs piedalīties Uzbekistānas vingrotāja Oksana Čusovitina.

48 gadus veca vingrotāja spiesta atteikties no ies...

48 gadus vecā vingrošanas veterāne savā "Instagram" kontā paziņoja, ka gatavojoties Āzijas čempionātam, kas bija pēdējā iespēja kvalificēties 2024. gada Parīzes olimpiskajām spēlēm, viņa brīvajās kustībās treniņa laikā guvusi traumu.

"Diemžēl, nevarēšu piedalīties sacensībās," ceturtdien paziņoja sportiste. "Esmu ļoti apbēdināta, jo ilgi tām gatavojos." Āzijas čempionāts vingrošanā sākās piektdien Taškentā.

Čusovitinas pirmā Olimpiāde bija vēl 1992. gadā, kad Apvienotās komandas (bijušās PSRS sportisti, izņemot Baltijas valstu pārstāvjus) sastāvā viņa startēja Barselonas olimpiskajās spēlēs un izcīnīja zelta medaļu komandu sacensībās.

No 1993. līdz 2005. gadam viņa pārstāvēja Uzbekistānu, bet no 2006. līdz 2012 - Vāciju. Kā Vācijas pārstāve 2008. gadā Pekinas olimpiskajās spēlēs izcīnīja sudraba godalgu atbalsta lēcienā. Savukārt no 2013. gada Čusovitina atkal pārstāv Uzbekistānu.

Kopumā Čusovitina startējusi astoņās olimpiskajās spēlēs un 17 pasaules čempionātos, kuros izcīnījusi 11 medaļas (trīs zelta, pa četrām - sudraba un bronzas). Viņas kontā arī divas zelta medaļas Āzijas spēlēs, Pasaules kausa fināla zelts un Eiropas čempiones tituls.

Tikai viena sportiste piedalījusies vairāk olimpiskajās spēlēs par Čusovitinu - Gruzijas šāvēja Nino Salukvadze, kurai aiz muguras ir deviņas Olimpiādes. Salukvadze ir kvalificējusies arī Parīzes olimpiskajām spēlēm.