foto: Flaviu Buboi/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas U-BT kļūst par Rumānijas čempioni
Mareks Mejeris.
Basketbols
2024. gada 23. maijs, 22:27

Mejera pārstāvētā Klužas-Napokas U-BT kļūst par Rumānijas čempioni

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris ceturtdien guva desmit punktus spēlē, kurā viņa pārstāvētā Klužas-Napokas U-BT komanda izcīnīja Rumānijas čempiona titulu.

Rumānijas klubs ar 97:89 (24:22, 20:19, 32:30, 21:18) pārspēja "Oradea", sērijā uzvarot ar 4-1 un ceturto reizi pēc kārtas kļūstot par Rumānijas čempionu.

Mejeris laukumā pavadīja 18 minūtes un trīs sekundes, realizējot trīs no četriem divpunktu metieniem, vienīgo tālmetienu un vienu no diviem soda metieniem. Viņa kontā arī četras atlēkušās bumbas, rezultatīva piespēle, divas pārtvertas bumbas, viena kļūda, divi noteikumu pārkāpumi, izprovocēta piezīme pretiniekam, kā arī dalīts labākais +/- rādītājs spēlē +11 un efektivitātes koeficients 14.

Mājiniekiem 22 punktus guva Brīss Džounss, bet viesiem rezultatīvākais ar 25 punktiem bija Kristofers Ričards. Klužas-Napokas vienība ceturtdaļfinālā ar 3-0 pieveica Bukarestes "Dinamo", bet pusfinālā ar 3-0 - Pitešti "Argeš". Pagājušajā sezonā Klužas-Napokas komanda fināla sērijā ar 4-2 pieveica "Oradea".