foto: tonybetfan.com
"Jelgava" futbola virslīgas spēlē pieveic "Audu"
"Jelgavas" pamet turnīra pēdējo vietu.
Hokejs
2024. gada 23. maijs, 20:38

"Jelgava" futbola virslīgas spēlē pieveic "Audu"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Jelgava" ceturtdien Rīgā "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 15. kārtas mačā ar 1:0 pieveica "Audu", izkļūstot no turnīra tabulas pēdējās pozīcijas.

Vienīgos vārtus spēlē 86.minūtē pēc Ralfa Šitjakova piespēles guva Džozefs Ede, kurš uz mājinieku soda laukuma līnijas ar māņu kustību atbrīvojās no sedzēja Iļjas Korotkova un raidīja bumbu vārtos. 

Līdere ar 34 punktiem 14 spēlēs ir RFS, 29 punkti ir "Riga", 27 punkti - "Daugavpilij", 24 punkti - "Valmierai", bet 18 punkti - "Tukums 2000"/"Telms" komandai. 16 punktus 15 spēlēs ir sakrājusi "Auda", 14 spēlēs 15 punktus - "Metta" un 12 punktus - "Grobiņas SC"/LFS. "Jelgavai" ir 11 punkti 15 mačos, bet "Liepājai" - desmit punkti 14 cīņās.

Abas komandas pirms ceturtdienas dueļa piecos mačos pēc kārtas nebija izcīnījušas uzvaras, "Audai" gan tiekot pie diviem punktiem par neizšķirtiem. Pirmajā aplī Jelgavā notikušajā savstarpējā spēlē vārti netika gūti - 0:0.

Sakrāto brīdinājumu dēļ ceturtdien nespēlēja mājinieku aizsargs Vjačeslavs Isajevs.

Piektdien cīņā par otro pozīciju turnīra tabulā "Daugavpils" uzņems "Riga" komandu un "Liepāja" cīnīsies ar "Valmieru", bet kārtas noslēgumā sestdien Rīgā "Metta" spēkosies ar "Grobiņas SC"/LFS, bet "Tukums 2000"/"Telms" mājās uzņems RFS.

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9.novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.