foto: picture alliance / HOCH ZWEI
Leklērs saskata kaut ko ļoti dīvainu "Red Bull" un McLaren” dzinēju darbībā
Šarls Leklērs uzskata, ka "Ferrari" formula tikusi krietni uzlabota, tomēr šoreiz ar to nepietika, lai iesaistītos cīņā par uzvaru.
Citi sporta veidi
2024. gada 21. maijs, 12:56

Leklērs saskata kaut ko ļoti dīvainu "Red Bull" un McLaren” dzinēju darbībā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

“Ferrari” pilots Šarls Leklērs Emīlijas-Romanjas F-1 posmā piekāpās Maksam Verstapenam un Lando Norisam. Viņš atzīst, ka “Red Bull” un “McLaren” komandas uz šo sacīksti ar saviem dzinējiem bija paveikušas kaut ko, pēc sportista vārdiem, savādu.

“Ferrari” vienība uz posmu Imolas trasē sarūpēja vērā ņemamus tehniskos uzlabojumus, kas piektdien treniņbraucienos šķita ir devuši cerēto labumu. Leklērs bija ātrākais gan pirmajā, gan otrajā treniņsesijā. Tomēr komandas sniegums kvalifikācijā vairs nebija tik labs, tāpat arī sacensībās cīņā par uzvaru iesaistīties nesanāca.

Leklērs startēja un finišēja trešais un uzvarētājam Verstapenam, kuram cieši aizmugurē sacensības pabeidza Noriss, zaudēja astoņas sekundes. Monako pārstāvošais pilots stāsta, ka ievērojis abu konkurentu komandu motoru veiktspējā kaut ko neparastu.

“Domāju, ka mūsu sacīkšu ātrums ir ļoti, ļoti labs,” pēc finiša stāstīja Leklērs. “Svētdien biju daudz optimistiskāk noskaņots nekā kvalifikācijā, jo tieši tur šādās sacīkšu nedēļas nogalēs mums kaut kā pietrūkst. Mēs visu zaudējām taisnēs. Bet “McLaren” un “Red Bull” ar saviem dzinējiem no enerģijas viedokļa dara kaut ko savādu. Mums bija pavisam citāda jaudas stratēģija un daudz pazaudējām pirms otrā līkuma. Mēs to pētīsim. Tiklīdz tas atrisināsies, atkal būs iespēja atgriezties uz pjedestāla augstākā pakāpiena.”

Ar rezultātu Leklērs tomēr ir apmierināts. Viņa pārinieks Karloss Sainss boksu apmeklējumu laikā atkrita aiz otra “McLaren” braucēja Oskara Piastri un finišēja piektais.

“Vismaz tas ir pjedestāls,” sacīja Leklērs. “Protams, esmu apmierināts tikai tad, kad uzvaru, bet šodien tas neizdevās. Sākumā, kad uzmontējām cietās riepas, bijām ļoti ātri, mēģināju izdarīt spiedienu uz Lando. Bet pēc tam ļoti ātri bija viņi.”