foto: Lpkomiteja.lv
Pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestdien startēs divi Latvijas pārstāvji
Emīls Dzilna.
Citi sporta veidi
2024. gada 17. maijs, 18:22

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā sestdien startēs divi Latvijas pārstāvji

Ziņu nodaļa

Jauns.lv/LETA

Sestdien Japānā notiekošajā Pasaules čempionātā uz starta izies divi Latvijas parasportisti - lodes grūdējs Emīls Dzilna un šķēpmetējs Ingus Labanovs.

Sacensības lodes grūšanā F12 grupā sāksies plkst. 4.04 pēc Latvijas laika, bet šķēpmešana plkst.11. Mači tiešraidē tiks translēti "YouTube" kanālā "Paralympic Games".

Labanovam piektdien bija jāpiedalās kvalifikācijas sacensībās, kurās pieci sportisti cīnījās par četrām vietām sestdien gaidāmajā finālā. Labanovs ar rezultātu 34,53 metri, kuru sasniedza trešajā mēģinājumā, ieņēma ceturto vietu. Pirmajos divos mēģinājumos viņam bija 33,91 un 33,73 metru tāli metieni.

Pasaules čempionāts Kobē ir pēdējā iespēja kvalificēties Parīzes paralimpiskajām spēlēm, kas notiks no 28.augusta līdz 8.septembrim. Spēļu ceļazīmi var iegūt, sacensībās izcīnot pirmo vai otro vietu. Gadījumā, ja pirmās trīs vietas ieņems sportisti, kas Parīzei jau ir kvalificējušies, ceļazīmi iegūs ceturtās un piektās vietas ieguvēji.

Latviju Kobes vieglatlētikas stadionā pārstāv Baiba Rorbaha, kura startēslodes grūšanā un vālītes mešanā, Edgars Bergs (lodes grūšana), Emīls Dzilna (lodes grūšana, šķēpa mešana), Jānis Juhņēvičs (lodes grūšana), Ingus Labanovs (šķēpa mešana), Gatis Niedre (diska mešana) un Raivo Maksims (šķēpa mešana, lodes grūšana).

Viņiem līdzi ir devušies treneri Ināra Aperāne, Laila Nagle un Andris Smočs, kā arī asistenti Marina Dambe un Ilze Juhņēviča.

Ņemot vērā, ka Diāna Krūmiņa un Aigars Apinis jau ir kvalificējušies Parīzes paralimpiskajām spēlēm, viņi šajā pasaules čempionātā nepiedalīsies, gatavojoties Parīzes spēlēm.

Pasaules čempionātā paravieglatlētikā Kobē piedalīsies apmēram 1300 sportistu no 100 valstīm.