foto: Evija Trifanova/LETA
Jāni Gailīti kā savu galveno treneri noskatījis Vācijas bundeslīgas klubs
Jānis Gailītis nākamsezon varētu izmēģināt spēkus vienā no Eiropas spēcīgākajiem čempionātiem.
Basketbols
2024. gada 16. maijs, 15:56

Jāni Gailīti kā savu galveno treneri noskatījis Vācijas bundeslīgas klubs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Vācijas basketbola bundeslīgas komandas Veisenfelsas "Mitteldeutscher" galvenā trenera amatā noskatīts "VEF Rīga" stūrmanis Jānis Gailītis.

Uz to, ka klubs varētu piesaistīt treneri no Latvijas, vēsta portāls Sportacentrs.com un apstiprina arī Vācijas žurnālists Rūperts Fabigs sociālās tīklošanās vietnē "X".

Interesanti, ka Fabigs pagājušajā vasarā bija pirmais, kurš ziņoja, ka Pasaules kausā Latvijas izlasei nepalīdzēs Kristaps Porziņģis.

Kā aģentūrai LETA teica "VEF Rīga" prezidents Gatis Jahovičs, Gailītim pēc šīs sezonas noslēgsies šobrīd spēkā esošais divu gadu līgums, taču klubs par trenera turpmākajām karjeras gaitām šobrīd neko nevar komentēt. Jautājumus par darba attiecībām "VEF Rīga" risina tieši ar Gailīti, nevis ar aģenta starpniecību. Gailītis "VEF Rīga" galvenā trenera amatā stājās 2015. gada nogalē, kad tika atbrīvots Karloss Frade.

Ar Gailīti komandas vadībā "VEF Rīga" kļuvusi par seškārtēju Latvijas čempioni, izcīnījusi Latvijas-Igaunijas līgas čempiontitulu, kā arī trīs gadus pēc kārtas bijusi nepārspēta Latvijas kausa izcīņā.

Kā asistents viņš "VEF Rīga" komandā strādāja kopš 2010. gada, kad šajā pašā vienībā noslēdza basketbolista karjeru. Bijušais saspēles vadītājs Gailītis pārstāvēja arī "ASK Juniors" un "Skonto" komandas.

Gailītis ir viens no Lukas Banki asistentiem Latvijas pieaugušo izlasē. Kā galvenais treneris un asistents viņš strādājis arī Latvijas jaunatnes izlasēs.

Veisenfelsas komanda šajā sezonā bundeslīgas regulārajā čempionātā ieņēma 13. vietu. 2013./2014. gada sezonā šī kluba rindās spēlēja kādreizējais Latvijas basketbola izlases centra spēlētājs Mārtiņš Meiers.