Latvijas izlasei pirmā no divām brīvdienām; kazahi un franči centīsies pārsteigt favorītus
foto: IMAGO/Michal Fajt
Latvijas hokeja izlase pēc spēles ar Vāciju 15. maijā
Hokejs

Latvijas izlasei pirmā no divām brīvdienām; kazahi un franči centīsies pārsteigt favorītus

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

16. maijā ar četrām spēlēm Prāgā un Ostravā turpināsies pasaules čempionāts hokejā, Latvijas hokejisti šodien nespēlēs.

Latvijas izlasei pirmā no divām brīvdienām; kazahi...

A grupā Prāgā plkst.17.20 pēc Latvijas laika tiksies Somija ar Austriju, bet plkst.21.20 - Kanāda ar Norvēģiju, šos mačus tiešraidē pārraidot portālam "lsm.lv/hokejs". Savukārt B grupā Ostravā plkst.17.20 Kazahstāna spēlēs ar Zviedriju un plkst.21.20 - ASV ar Franciju, šīs cīņas tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7.kanālam (LTV7).

Latvijas izlasei nākamā cīņa būs sestdien ar Zviedriju.

A apakšgrupā Šveicei četrās spēlēs ir 11 punkti, Čehijai - deviņi punkti, Kanāda trīs spēlēs izcīnījusi astoņus, Somijai ir septiņi punkti, Norvēģija un Dānija četros mačos tikušas pie trīs punktiem, Austrija ir viens punktus, bet Lielbritānija pagaidām nav tikusi pie punktiem.

B apakšgrupā Zviedrijai trīs cīņās ir deviņi punkti, Slovākija četrās spēlēs izcīnījusi astoņus punktus, Latvijai ir septiņi punkti un Vācijai ir seši punkti, ASV un Francija trīs cīņās iekrājušas četrus punktus, Kazahstāna - trīs punktus, bet Polija četros mačos tikusi pie viena punkta.

Komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš (#16). 35 gadu vecumā devies uz savu jau 13. pasaules čempionātu. Hokejists ar NHL Stenlija kausa fināla pieredzi.

Latvijas hokeja izlases sastāvs 2024. gada pasaules čempionātā

Jau 27. pavasari pēc kārtas Latvijas vīriešu hokeja izlase secenšas pasaules elitē. Gadi iet un mainās sastāvs, tāpēc piedāvājam apskatīt ...

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību. Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26. maijam.

Hokeja fani Doma laukumā vēro sagrāvi pret Vāciju

Latvijas hokeja izlases spēli pasaules čempionātā pret Vācijas izlasi Doma laukumā vēroja plašs fanu loks.