Kanādas hokejisti droši tiek pie otrās uzvaras pasaules čempionātā
foto: AP/Scanpix
Kanādiešu talants Konors Bedārds pasaules čempionāta pirmajos divos mačos pamanījies jau iekrāt četrus vārtus un rezultatīvu piespēli.
Hokejs

Kanādas hokejisti droši tiek pie otrās uzvaras pasaules čempionātā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kanādas vīriešu hokeja izlases svētdien Čehijā svinēja otro uzvaru divās pasaules čempionāta spēlēs.

Kanādas hokejisti droši tiek pie otrās uzvaras pas...

A grupas cīņā Kanāda ar 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) pieveica Dāniju. Trešajā minūtē Konors Bedārds un 16.minūtē Dilans Kazenss vairākumā panāca 2:0. Kristians Vejse otrajā periodā vienus vārtus atspēlēja, taču kanādieši ar Bedārda "golu", kā arī Dausona Mersera tukšos vārtos iemesto ripu un Pjēra Lika Dibuā vairākumā gūtajiem vārtiem svinēja pārliecinošu uzvaru. Bedārds šajā mačā nopelnīja trīs rezultativitātes punktus, bet vārtos Džordans Biningtons tika galā ar 19 dāņu metieniem. Dānijas izlases vārtos Frederiks Dihovs atvairīja 37 no 41 metiena.

Jau ziņots, ka pirmajā dienas A grupas cīņā Somija ar 8:0 (1:0, 5:0, 2:0) sagrāva Lielbritāniju.

B grupas spēlē Slovākija ar 6:2 (3:0, 1:1, 2:1) apspēlēja Kazahstānu, un Latvija pagarinājumā ar 3:2 (0:1, 0:0, 2:1, 1:0) pārspēja Franciju.

B apakšgrupas pēdējā mačā Ostravā plkst.21.20 spēkiem mērosies Zviedrija ar Poliju, maču tiešraidē translējot kanālam LTV7. Prāgā notiks Austrijas un Šveices spēle, to tiešraidē pārraidot tīmekļa vietnei "lsm.lv/hokejs".

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību.

Pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā notiks līdz 26.maijam.