foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
RFS futbolisti virslīgas mačā pieveic "Liepāju"; "Valmiera" atņem punktus "Riga"
RFS.
Futbols
2024. gada 10. maijs, 20:20

RFS futbolisti virslīgas mačā pieveic "Liepāju"; "Valmiera" atņem punktus "Riga"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Turnīra līdervienība RFS piektdien "Tonybet" Latvijas futbola virslīgas 12.kārtas mačā ar 4:1 (2:1) pieveica "Liepāju".

RFS labā divus vārtus guva Darko Lemajičs, bet vienus iesita Mikadze Nagasava un Laša Odišarija. Liepājniekiem vienreiz izcēlās Mustafa Diāvs. Rīdzinieki vadībā izvirzījās 17.minūtē, kad pēc Sedrika Kuadio centrējuma no kreisās puses, precīzu sitienu ar galvu izpildīja Lemajičs. 31.minūtē pēc piespēles soda laukumā Kuadio nometa bumbu pa sitienam Lemajičam, kurš panāca 2:0. Pēc sešām minūtēm, saņemot piespēli no labās puses, Diāvs izdarīja sitienu lēcienā un vienus vārtus atguva.

Otrā puslaika sākumā, 51.minūtē, RFS nostiprināja vadību, no vārtu priekšas ar precīzu sitienu atzīmējoties Nagasavam. Liepājas komandas izredzes atspēlēties mazinājās astoņas minūtes vēlāk, kad tikko kā uz maiņu nākušais Šeihs Fajē izklupienā rupji nospēlēja pret Kuadio un saņēma sarkano kartīti.

Mača pēdējās sekundēs bumbu zem vārtu pārliktņa trieca Odišarija - 4:1.

Tikmēr virslīgas vicelīdere "Riga" mājās spēlēja neizšķirti 1:1 (0:0) ar "Valmieru", kas iepriekšējā kārtā pārspēja arī RFS. "Valmiera" šosezon četrās spēlēs pret Rīgas lielklubiem izcīnījuši trīs uzvaras. "Riga" labā vārtus guva Raivis Andris Jurkovskis, bet valmieriešiem izcēlās Lūkass Vapne.

Pirmajā puslaikā "Riga" divreiz trāpīja pa vārtu konstrukciju, bet citā epizodē rīdziniekiem vārtus liedza gūt vārtsargs Mārcis Ošs. Valmieriešiem ar trīs bīstamām iespējām atzīmējās Vapne. 

Puslaika vidū pēc rupja izklupiena pret Renāru Varslavānu sarkano kartīti saņēma Ivans Erkaga, taču pēc VAR iesaistes viņam tika samazināts sods uz dzelteno kartīti.

Laukuma saimnieki vadību ieguva 62. minūtē, kad aizsargs Jurkovskis pieslēdzās uzbrukumam un pēc Gotjē Mankendā piespēles no labās puses raidīja bumbu tīklā. Piecas minūtes vēlāk pēc Emīla Birkas piespēles Vapne no soda laukuma robežas iegrieza bumbu vārtu stūrī un panāca 1:1.

Tuvu pamatlaika beigām "Riga" vienību no zaudētiem vārtiem glāba Nils Toms Puriņš.

"Valmierai" šonedēļ par nenokārtotām parādsaistībām tika atņemti trīs punkti turnīra tabulā, turklāt klubs zaudēja arī licenci dalībai UEFA Konferences līgā. 

Sestdien "Metta" savā laukumā tiksies ar "Jelgavu" un "Grobiņu"/LFS - ar "Audu", bet svētdien tiksies "Daugavpils" un "Tukums 2000"/"Telms".

RFS ir 28 punkti 12 spēlēs, bet "Riga" komandai - 24 punkti 11 cīņās, "Daugavpilij" - 21, bet "Valmierai" un "Tukums 2000"/"Telms" - pa 17 punktiem. 14 punktus ir guvusi "Auda", 11 - "Metta", bet pa astoņiem punktiem ir "Jelgavai", "Grobiņai"/LFS un "Liepājai".

Virslīgas čempionāts ar desmit komandu līdzdalību notiek četros apļos, katrai komandai aizvadot 36 spēles. 180 spēles paredzēts aizvadīt līdz 9. novembrim.

Pagājušajā sezonā otro reizi par čempioni kļuva RFS, kas nodrošināja uzvaru tikai pēdējā kārtā, izcīnot uzvaru pār "Metta" komandu ar 1:0.