foto: Getty Images via AFP
Hokeja leģenda nosauc Ovečkinu par Putina kara reklāmu
Aleksandrs Ovečkins joprojām publiski nav komentējis savu attieksmi pret Ukrainā notiekošo.
Sporta zvaigznes
2024. gada 27. aprīlis, 20:39

Hokeja leģenda nosauc Ovečkinu par Putina kara reklāmu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Leģendārais čehu vārtsargs Dominiks Hašeks ne pirmo reizi izteicis savas domas par krievu hokejistu Aleksandru Ovečkinu. Divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs uzskata, ka Ovečkins un Nacionālā hokeja līgā (NHL) veic lielisku reklāmu Krievijai.

Pēdējos gados NHL līdzjutēji cītīgi seko līdzi Aleksandra Ovečkina regulārajā sezonā gūto vārtu skaitam, jo viņš pašlaik visu laiku labāko vārtu guvēju sarakstā ir otrajā vietā, atpaliekot vienu no hokeja leģendas Veina Grecka. Ovečkinam līdz Greckim pagaidām trūkst 41 vārtu guvums.

Pēc Hašeka domām, tas noved pie tā, ka daudzi cilvēki ASV neuzskata Krieviju par sliktu valsti. Hašeks vēlreiz vērsis sabiedrības uzmanību uz to, ka Ovečkins ir Putina un viņa uzsāktā kara atbalstītājs. Par to viņš pastāstīja intervijā portālam "Suspilne.Sport".

"Katru reizi, kad Aleksandrs Ovečkins iziet uz ledus - tā ir milzīga Krievijas kara reklāma, milzīga Krievijas noziegumu, jo īpaši ukraiņu bērnu genocīda, reklāma. Par to ir atbildīga NHL, kas ir daļa no demokrātiskās pasaules. NHL nekad nevajadzētu viņu laist uz ledus. NHL, izvēloties šādu rīcību, Ukrainā iet bojā vēl vairāk cilvēku," uzskata leģendārais sportists. Iepriekš viņš sacīja, ka krieviem nav tiesību spēlēt starptautiskos turnīros, "kamēr viņi nepamet Ukrainu un Putins nestājas tiesas priekšā.

Kā zināms, Aleksandrs Ovečkins, kurš savulaik dibinājis kustību "Putina komanda", atteicies publiski izteikties par Krievijas uzsāktā kara Ukrainā tēmu. Ovečkina mamma Tatjana savulaik bija viena no labākajām PSRS basketbolistēm un spēlēja plecu pie pleca ar, iespējams, pasaules visu laiku labāku labāko basketbolisti Uļjanu Semjonovu.