foto: AFP/Scanpix
Kuriem F-1 pilotiem ir visvairāk soda punktu un kas par to draud?
Serhio Peress.
Citi sporta veidi
2024. gada 28. aprīlis, 05:32

Kuriem F-1 pilotiem ir visvairāk soda punktu un kas par to draud?

Sporta nodaļa

Jauns.lv/F1.lv

Ķīnas GP nedēļas nogalē vairāki piloti izpelnījās soda punktus. Kāda situācija šajā ziņā šobrīd ir “Formula 1” braucēju vidū? Visvairāk soda punktus sakrājuši Serhio Peress un Logans Sardžents.

Gada periodā pilots nedrīkst sakrāt vairāk par 11 punktiem, jo pie 12 punktu atzīmes automātiski seko aizliegums piedalīties nākamajā posmā. Šobrīd vistuvāk šai robežai ar astoņiem punktiem atrodas “Red Bull” braucējs Peress, kā arī “Williams” pilots Sardžents.

Par avāriju ar Danielu Rikjardo divus soda punktus Šanhajā guva Lenss Strols – viņam tagad septiņi punkti. Par vienu mazāk otram “Aston Martin” braucējam Fernando Alonso. Viņš par sadursmi ar Karlosu Sainsu sprintā saņēma trīs soda punktus. Kopumā pēdējā mēneša laikā veterāns ticis pie sešiem soda punktiem.

Ķīnas posma nedēļas nogalē tiesneši bijuši “dāsni”, izdāļājot pilotiem kopumā 11 soda punktus par dažādie pārkāpumiem. Divus soda punktus par apdzīšanu aiz drošības mašīnas izpelnījās Daniels Rikjardo, kuram tie bija pirmie punkti. Arī Sardžentam divi soda punkti par apdzīšanu aiz drošības auto. Kevins Magnusens pie diviem punktiem tika par sadursmi ar Juki Cunodu. Dānis kopā ticis jau pie pieciem punktiem. Abiem "Mercedes" pilotiem - Lūisam Hamiltonam un Džordžam Raselam ir četri. Trīs punkti ir Cunodam, bet pa diviem bez Rikjardo arī Niko Hilkenbergam, ķīnietim Guaņju Džou, Maksam Verstapenam un Valterim Boatasam