foto: Zane Bitere/LETA
Gulbes pārstāvētā "Casademont" piedzīvo zaudējumu Spānijas čempionāta izslēgšanas spēlē
Aleksa Gulbe.
Basketbols
2024. gada 24. aprīlis, 22:31

Gulbes pārstāvētā "Casademont" piedzīvo zaudējumu Spānijas čempionāta izslēgšanas spēlē

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolistes Aleksas Gulbes pārstāvētā Saragosas "Casademont" piedzīvojusi zaudējumu Spānijas čempionāta izslēgšanas turnīra pirmajā spēlē.

Ceturtdaļfināla pirmajā spēlē Saragosas komanda viesos ar 65:74 (15:25, 23:18, 7:22, 20:9) piekāpās Madrides "Estudiantes". Gulbe spēlēja 11 minūtes un 21 sekundi un, realizējot divus soda metienus, guva divus punktus. Viņas kontā arī divas atlēkušās bumbas, viena kļūdas, divas izprovocētas piezīmes, iekrājot +/- rādītāju -15 un efektivitātes koeficientu divi.

Starp viešņām rezultatīvākā ar 23 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Leonija Fībiha, kamēr mājinieču panākumu ar 29 punktiem sekmēja Marīna Vītla, kura arī tika pie septiņām bumbām zem groziem.

Ceturtdaļfināla atbildes spēle paredzēta sestdien un pusfinālā iekļūs uzvarētāja divu maču summā. Saragosas basketbolistes ar 24 uzvarām 30 cīņās turnīra tabulā ieņēma trešo vietu 16 komandu čempionātā. Pagājušajā sezonā par Spānijas čempionēm kļuva "Valencia" basketbolistes, kuras finālsērijā ar 2-0 pārspēja tobrīd Gulbes pārstāvēto Salamankas "Perfumerias Avenida".