Futbols
2024. gada 22. aprīlis, 08:03

Kā kaķis ar deviņām dzīvībām! Jaunā Vācijas čempione "Bayer" brīnumaini izglābjas no zaudējuma un turpina nezaudēto spēļu rekordsēriju

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Horvāts Josips Stanisičs tiesneša pieliktajā laikā guva vārtus Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia" spēlē, izlīdzinot rezultātu un ļaujot Vācijas čempionvienībai turpināt Vācijas klubu rekordilgo nezaudēto spēļu sēriju.

Leverkūzenes "Bayer", kuru par nespēju izcīnīt Vācijas čempionu titulu ilgstoši dēvēja par "Neverkūzeni" (no angļu valodas vārda "never" — "nekad"), sāk iegūt jaunu iesauku — "Neverlūzere'" (no angļu valodas vārda "loser" — "zaudētājs, neveiksminieks"). Pēdējā laikā tā ne reizi vien ir brīnumaini izglābusies no zaudējuma, nu jau pagarinot jebkādos turnīros nezaudēto spēļu sēriju līdz 45!

Savu pirmo Vācijas čempionu titulu kluba 120 pastāvēšanas gados "Bayer" bija nodrošinājusi pirms nedēļas, pārtraucot Minhenes "Bayern" 11 uzvarēto čempionātu sēriju, bet svētdien Dortmundē pēc Niklasa Fulkruga gūtajiem vārtiem 81. minūtē nonāca zaudētājos (0:1), taču viesu neatlaidība un ticība savam neuzvaramo liktenim deva augļus, un tiesneša pieliktajā astotajā minūtē Stanisičs izlīdzināja rezultātu (1:1).

Pēdējo reizi "Bayer" zaudēja 2023. gada 27. maijā.

"Mēs vienkārši negribam zaudēt," pēc spēles atzina "Bayer" treneris, spānis Šavi Alonso. "Mēs joprojām gaidam savu lielo svētku ballīti. Tagad nedaudz atgūsimies un pēc tam gatavosimies spēlei ar Štutgarti, kas būs ļoti aizraujoša."

Ja "Bayer" spēs bez zaudējumiem noslēgt čempionātu, tā pievienosies tādiem grandiem kā , piemēram, Londonas "Arsenal" (38 spēles 2003./2004. sezona) un Turīnas "Juventus" (38 spēles 2011./2012. sezona), kas ieguva savu valstu čempionu titulu, visu sezonu aizvadot bez zaudējuma rūgtuma.