foto: dpa/picture-alliance
Futbolists atsakās doties uz spēli pret bundeslīgas līderiem, jo nav iekļauts pamatsastāvā
Viens no slavenākajiem Gvinejas futbolistiem Nabī Keitā.
Futbols
2024. gada 15. aprīlis, 12:55

Futbolists atsakās doties uz spēli pret bundeslīgas līderiem, jo nav iekļauts pamatsastāvā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Par atteikšanos doties ar komandu uz bundeslīgas spēli diskvalifikācija draud Vācijas futbola kluba Brēmenes "Werder" pussargam Nabī Keitā.

29 gadus vecais gvinejietis svētdien atteicās iekāpt autobusā un doties ar komandu izbraukuma mačā pret Leverkūzenes "Bayer", kurā viņa komanda vēlāk piedzīvoja zaudējumu ar 0:5, mājiniekiem pirmo reizi nodrošinot Vācijas čempionu titulu.

Keitā savu atteikumu doties uz spēli pamatoja ar to, ka viņš netika iekļauts pamatsastāvā. "Tāda uzvedība pasaka visu. Te vairs nav ko piebilst," dusmīgs par Keitā izgājienu pēc mača bija "Werder" galvenais treneris Ole Verners.

Tikmēr vienības direktors Klemenss Frics norādīja, ka ar Keitā un viņa aģentu gaidāma nopietna saruna par sekām, ko šāda rīcība radījusi. "Domāsim par nākamajiem soļiem," piebilda Frics. Tikmēr Keitā savā "Instagram" kontā ierakstīja, ka "savas karjeras laikā viņam nav bijušas problēmas ar disciplīnu, viņš allaž bijis kā piemērs citiem un tagad nepieļaus, ka šis veidols tiek aptraipīts".

Keitā "Werder" komandai pievienojās pagājušā gada vasarā, tomēr traumu dēļ šosezon aizvadījis tikai piecas spēles bundeslīgā. Pirms tam pussargs piecas sezonas pavadīja Anglijas premjerlīgas klubā "Liverpool", divas sezonas - bundeslīgas vienībā "Leipzig", un divas Austrijas klubā Zalcburgas "Red Bull". Gvinejas izlasē Keitā kopš 2012. gada aizvadījis 58 mačus un guvis 12 vārtus.