foto: REUTERS/SCANPIX
Drāma Itālijas A sērijas spēlē — laukumā saļimst spēlētājs, liekot atcelt "Udinese" un "Roma" divcīņu
Evans Ndika saļimis laukumā
Futbols
2024. gada 14. aprīlis, 22:28

Drāma Itālijas A sērijas spēlē — laukumā saļimst spēlētājs, liekot atcelt "Udinese" un "Roma" divcīņu

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Negaidīti noslēdzās Itālijas A sērijas divcīņa starp “Udinese” un “Roma”, kad otrajā puslaikā pēkšņi saļima viesu spēlētājs, liekot spēli atcelt.

24 gadus vecais Kotdivuāras izlases spēlētājs Evans Ndika negaidīti saļima, saķerot krūti. Spēlētājs izskatījās pie samaņas, kad viņu uz nestuvēm nonesa no laukuma, skatītājiem ar aplausiem vēlot Ndikam atveseļošanos. Pagaidām nav zināms, vai Ndikam bija sirdsdarbības problēmas.

Pēc klubu mediķu un tiesneša konsultācijām spēle tika atcelta, tobrīd rezultāts bija 1:1. Roberto Pereira bija izvirzījis vadībā mājiniekus, bet beļģu superzvaigzne Romelu Lukaku izlīdzināja rezultātu.

Ndika pievienojās “Roma” 2023. gadā no vācu “Eintracht” un aizvadīja 19 spēles itāļu kluba sastāvā.

Jāpiebilst, ka diemžēl futbolisti nereti saskaras ar sirds problēmām spēles laikā un to iznākums mēdz būt traģisks. Visplašāko ievērību izpelnījās Dānijas spēlētāja Kristiana Eriksena sirdslēkme 2020. gada Eiropas čempionāta laikā 2021. gada 12. jūnija spēlē pret Somiju, par laimi, viņa dzīvību izdevās izglābt, un pēc ārstēšanās slimnīcā un sirds stimulatora saņemšanas viņš pat spēja turpināt futbolista karjeru. Savukārt slavenais Spānijas izlases vārtsargs Ikers Kasiljass 2021. gada 1. maijā piedzīvoja sirdslēkmi treniņa laikā.

Daudz traģiskāk beigušās sirdslēkmes vairākiem citiem elites futbola klubu vai izlašu spēlētājiem, tostarp Kamerūnas izlases spēlētājam Markam Vivjēnam Fo, kurš nomira 2003. gada 26. jūnijā pēc sirdslēkmes spēlē ar Kolumbijas izlasi FIFA Konfederāciju kausā, “Benfica” spēlētājam Miklošam Feheram 2004. gada 25. janvārī, “Sevilla” spēlētājam Antonio Puertam 2007. gada 28. augustā, “Parma” spēlētājam Džuzepem Perino 2021. gada 1. jūnijā — vēl traģiskāk, tas notika viņa nelaiķa brāļa piemiņas spēlē.