foto: Alex Nicodim/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce"  sasniedz FIBA Eirolīgas finālu
Kitija Laksa.
Basketbols
2024. gada 12. aprīlis, 22:02

Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" sasniedz FIBA Eirolīgas finālu

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas basketbolistes Kitijas Laksas pārstāvētā Stambulas "Fenerbahce" FIBA Eirolīgas finālčetrinieka turnīrā izcīnīja uzvaru pusfinālā un jau svētdien cīnīsies par čempiontitulu.

Pagājušās sezonas čempione "Fenerbahce" pusfinālā ar 89:80 (27:20, 21:22, 18:20, 23:18) guva panākumu pār Mersinas "Cukurova", Laksa spēlēja 12 minūtes 15 sekundes, kuru laikā nopelnīja divas piezīmes, pārtvēra vienu pretinieču piespēli, iekrāja +/- rādītāju -3 un noslēdza maču ar efektivitātes koeficientu viens. 

Starp uzvarētājām rezultatīvākā ar 25 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm bija Keila Makbraida, 17 punktus guva Emma Mēsemana, bet Nikolina Miliča iekrāja 15 punktus un 11 bumbas zem groziem. Mersinas vienībā Stefānija Mavunga guva 20 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem.

"Fenerbahce" ar 12 uzvarām uzvarēja A grupā, ceturtdaļfinālā ar 2-0 pieveicot Salamankas "Perfumerías Avenida" no Spānijas. Savukārt "Cukurova" ar deviņām uzvarām bija otrā B grupā, bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 pārspēja Aleksas Gulbes pārstāvēto Spānijas komandu Saragoasas "Casademont".

Otrā pusfinālā Francijas vienība "Villeneuve d’Ascq-LM" ar 84:78 (26:27, 11:16, 26:19, 21:16) pārspēja Prāgas USK. Starp uzvarētājām ar 18 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Kamija Smolsa, kamēr Prāgas komandas labā 24 punktus guva Valeriāna Ajaji.

Francijas klubs B grupā ieņēma trešo vietu, 14 spēlēs izcīnot astoņas uzvaras, bet ceturtdaļfināla sērijā līdz divām uzvarām ar 2-1 pieveica Ungārijas klubu Miškolcas DVTK. USK ar 12 uzvarām B grupā finišēja pirmā, bet ceturtdaļfinālā ar 2-1 pārspēja Itālijas vienību Skio "Famila".

Eirolīgā pamatturnīrā startēja 16 komandas, kuras bija sadalītas A un B grupās pa astoņām katrā. Katras grupas četras labākās komandas kvalificējās izslēgšanas spēlēm. Iepriekšējā sezonā par Eirolīgas čempionēm kļuva Stambulas "Fenerbahce" basketbolistes.