foto: Edijs Pālens/LETA
Bagatska vadītajai "Voluntari" zaudējums ENBL finālā
Kādreizējais Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.
Basketbols
2024. gada 11. aprīlis, 10:05

Bagatska vadītajai "Voluntari" zaudējums ENBL finālā

Jauns.lv/LETA

Latvijas trenera Ainara Bagatska vadītā Rumānijas vienība "Voluntari" trešdien Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) finālčetrinieka turnīrā cīņā par zeltu piedzīvoja zaudējumu.

"Voluntari" finālā ar 81:85 (14:18, 21:17, 18:28, 28:22) piekāpās mājiniecei Orhūsas "Bakken Bears".

Bagstska vadītajā komandā rezultatīvākais ar 31 punktu bija Trevons Alens, kamēr vēl 16 un 14 punktus guva attiecīgi Keišons Fezels un Kodi Džastiss.

Starp uzvarētājiem ar 23 punktiem izcēlās Deandrē Pinknijs, bet 16 punktus pievienoja Maliks Pārsons.

ENBL trešajā sezonā piedalījās 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās. No Latvijas sacentās tikai "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", kas piedzīvoja septiņas nevieksmes un neieikļuva izslēgšanas spēlēm.

Četras labākās katras grupas komandas kvalificējas izslēgšanas spēlēm, kurās vienības cīnīsies par ceļazīmi uz "Final Four" turnīru.

Pirmajā sezonā astoņu komandu turnīrā, pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā no sacensībām izslēdzot Krievijas klubu Krasnojarskas "Jeņisej" un Baltkrievijas vienību Mogiļevas "Borisfen", turnīrā startēja divas Latvijas vienības - "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"ViA", "Final Four" nekvalificējoties. Uzvaru izcīnīja Polijas vienība Vloclavekas "Anwil", liepājniekiem pamatturnīrā ieņemot piekto un valmieriešiem - sesto vietu.

Pagājušajā sezonā 16 komandu turnīrā par uzvarētāju kļuva Lielpolijas Ostruvas "Stal", bet valmierieši kā vienīgā Latvijas komanda grupā zaudēja visās septiņās spēlēs.