foto: AP/Scanpix
"Everton" par finanšu noteikumu pārkāpšanu zaudē punktus un pietuvojas izkrišanas zonai
Tuvplānā "Everton" futbolists Dominiks Kalverts-Lūins.
Futbols
2024. gada 8. aprīlis, 16:50

"Everton" par finanšu noteikumu pārkāpšanu zaudē punktus un pietuvojas izkrišanas zonai

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Anglijas futbola premjerlīgas klubam Liverpūles "Everton" par līgas finanšu noteikumu pārkāpšanu turnīra tabulā ir atņemti divi punkti, pirmdien paziņoja Anglijas virslīgas sacensību rīkotāji.

Jau ziņots, ka par premjerlīgas rentabilitātes un ilgtspējības noteikumu pārkāpumiem 2022./2023. gada sezonā novembrī "Everton" saņēma 10 punktu sodu, kas pēc apelācijas izskatīšanas tika samazināts līdz sešiem punktiem.

Tobrīd klubs joprojām gaidīja, vai tam par citu pārkāpumu tiks piemērots vēl viens sods, atņemot punktus turnīra tabulā.

Pirmdien tika paziņots, ka "Everton" par premjerlīgas rentabilitātes un ilgtspējības noteikumu pārkāpumu par periodu līdz 2022./2023. gada sezonas beigām ir piešķirts papildu sods divu punktu vērtībā.

Pēc šī lēmuma "Everton" ar 27 punktiem 31 spēlē septiņas spēles pirms turnīra beigām atrodas tikai divus punktus augstāk par izkrišanas no līgas zonu.

Jau ziņots, ka arī "Nottingham Forest" par līgas finanšu noteikumu pārkāpšanu martā tika atņemti četri punkti turnīra tabulā. Notingemas klubs ir viens no diviem, kuriem 32 spēlēs ir sakrāti 25 punkti.

Klubiem trīs gadu periodā ir atļauti zaudējumi 105 miljonu mārciņu (122,9 miljoni eiro) apmērā, bet tie tiek samazināti par 22 miljoniem mārciņu (25,7 miljoni eiro) sezonā par katru sezonu, kas pavadīta pēc spēka otrajā līgā - Čempionātā.